Nieuws

ROOSENDAAL - De 10-jarige Suzie Pellis uit Bergen op Zoom heeft een halve finale plaats weten te veroveren. Zij doet namelijk mee aan de Verkiezing Uniek Sporttalent 2017. Het bijzondere aan het meisje is is dat zij haar hand en een deel van haar onderarm mist. Maar dat weerhoudt haar er niet van om te wedstrijdzwemmen.

Suzie zwemt bij de reguliere zwemvereniging Hieronymus in Roosendaal. Als tienjarige werkt ze hard en is ze gewoonweg gek op bewegen. Ook met haar lichamelijke beperking doet zij niet onder voor leeftijdsgenoten zonder beperking. Focus en doorzettingsvermogen zijn de vooraanstaande eigenschappen van Pellis, vandaar de nominatie. 

De verkiezing is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM. Het wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Er wordt een zoektocht op touw gezet naar de sporter met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. 

 

Foto: Suzie PellisNieuws

ALGEMEEN

Genomineerden Sportgala Bergen op Zoom bekend

20 november 2017

Het sportgala staat weer voor de deur. De Commissie Sportverkiezingen van de gemeente Bergen op Zoom heeft 18 sporters en sportteams genomineerd voor een titel op het 41 e sportgala.

ALGEMEEN

Door het riet de Binnenschelde niet meer zien

20 november 2017

Grote en blijvend groeiende rietkragen doemen op aan de waterkanten van de Binnenschelde. Aan de Oostplaat en waterkant aan de Binnenschelde is zelfs al jaren geen onderhoud gepleegd. Dit brengt veel overlast met zich mee.  Terug naar het overzicht