ROOSENDAAL - De 10-jarige Suzie Pellis uit Bergen op Zoom heeft een halve finale plaats weten te veroveren. Zij doet namelijk mee aan de Verkiezing Uniek Sporttalent 2017. Het bijzondere aan het meisje is is dat zij haar hand en een deel van haar onderarm mist. Maar dat weerhoudt haar er niet van om te wedstrijdzwemmen.

Suzie zwemt bij de reguliere zwemvereniging Hieronymus in Roosendaal. Als tienjarige werkt ze hard en is ze gewoonweg gek op bewegen. Ook met haar lichamelijke beperking doet zij niet onder voor leeftijdsgenoten zonder beperking. Focus en doorzettingsvermogen zijn de vooraanstaande eigenschappen van Pellis, vandaar de nominatie. 

De verkiezing is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM. Het wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Er wordt een zoektocht op touw gezet naar de sporter met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. 

 

Foto: Suzie PellisNieuws

ALGEMEEN

Roosendaal wordt schoon, 1850 deelnemers helpen mee

22 maart 2018

Het tweejaarlijkse project ‘Roosendaal schoon’ staat weer voor de deur. Op 23 en 24 maart gaan ruim 1850 deelnemers uit heel de gemeente aan de slag. Daarnaast krijgen ook acht scholen het keurmerk ‘schone school ’uitgereikt.

ALGEMEEN

Soroptimisten halen €3.350 op voor Mark4Ralph

22 maart 2018

Op dinsdag 20 maart werd door de Serviceclub Soroptimisten Bergen op Zoom haar jaarlijkse filmavond georganiseerd. Dit jaar werd er geld ingezameld voor het project Mark4Ralph. En met succes. De soroptimisten hebben namelijk €3.350 opgehaald voor dit goede doel.Terug naar het overzicht