ROOSENDAAL - De 10-jarige Suzie Pellis uit Bergen op Zoom heeft een halve finale plaats weten te veroveren. Zij doet namelijk mee aan de Verkiezing Uniek Sporttalent 2017. Het bijzondere aan het meisje is is dat zij haar hand en een deel van haar onderarm mist. Maar dat weerhoudt haar er niet van om te wedstrijdzwemmen.

Suzie zwemt bij de reguliere zwemvereniging Hieronymus in Roosendaal. Als tienjarige werkt ze hard en is ze gewoonweg gek op bewegen. Ook met haar lichamelijke beperking doet zij niet onder voor leeftijdsgenoten zonder beperking. Focus en doorzettingsvermogen zijn de vooraanstaande eigenschappen van Pellis, vandaar de nominatie. 

De verkiezing is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM. Het wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Er wordt een zoektocht op touw gezet naar de sporter met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. 

 

Foto: Suzie PellisNieuws

ALGEMEEN

Winnaars eerste voorronde Steenbergs scholendebat bekend

19 januari 2018

Op 19 januari vond de eerste voorronde van het Steenbergs scholendebat plaats. Het debat werd gevoerd tussen leerlingen van De Regenboogschool die een project hadden ingediend om een bewegingspark in te richten in Dinteloord. Ook de leerlingen van De Nieuwe Veste deden mee en die presenteerden een plan om activiteiten te organiseren voor ouderen in de gemeente.

ALGEMEEN

1 miljoen bekertjes voor 750 jaar Roosendaal

19 januari 2018

Roosendaal viert dit jaar, zoals bekend, haar 750 jarig bestaan. Op initiatief van de Roosendaalse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, in samenwerking met Stichting Roosendaal 750 jaar, zijn er 1 miljoen plastic bekertjes gemaakt voor de horeca aan de Markt.  Terug naar het overzicht