Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe veldteken van de Bergse Vastenavend is gepresenteerd. Het veldteken verbeeldt het vastenavendmotto Mè d’éél oew art zowel in creativiteit, verbondenheid, betrokkenheid en leut. Paul Versijp tekende voor het ontwerp.

Het veldteken is gemaakt van gips, beschilderd in acht kleuren watergedragen verf, beschermd met een watergedragen vernis, uitgerust met een roodwit touwtje en het is 9 cm lang en 10 cm breed.

Het hart komt als beeld twee keer tevoorschijn. Het grote hart in het midden waarop twee ‘dweilen’ staan, die elkaar goed vasthouden en de creatieve verscheidenheid en traditie laten zien. Op een van deze dweilen zit ook een hart op het dweilpak. Verder is een artistieke verbeelding van de oude vestingmuren van Bergen op Zoom te herkennen. Het toont de bescherming en beslotenheid van de stad, maar vooral ook hoe de Bergenaar de Vastenavend in het hart sluit. Traditiegetrouw zijn ook het omgedraaide stadswapen en het jaartal 2018 terug te vinden.

Het veldteken is vanaf 5 januari 2018 te koop.

 

Foto: Veldteken 2018Nieuws

ALGEMEEN

Genomineerden Sportgala Bergen op Zoom bekend

20 november 2017

Het sportgala staat weer voor de deur. De Commissie Sportverkiezingen van de gemeente Bergen op Zoom heeft 18 sporters en sportteams genomineerd voor een titel op het 41 e sportgala.

ALGEMEEN

Door het riet de Binnenschelde niet meer zien

20 november 2017

Grote en blijvend groeiende rietkragen doemen op aan de waterkanten van de Binnenschelde. Aan de Oostplaat en waterkant aan de Binnenschelde is zelfs al jaren geen onderhoud gepleegd. Dit brengt veel overlast met zich mee.  Terug naar het overzicht