BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe veldteken van de Bergse Vastenavend is gepresenteerd. Het veldteken verbeeldt het vastenavendmotto Mè d’éél oew art zowel in creativiteit, verbondenheid, betrokkenheid en leut. Paul Versijp tekende voor het ontwerp.

Het veldteken is gemaakt van gips, beschilderd in acht kleuren watergedragen verf, beschermd met een watergedragen vernis, uitgerust met een roodwit touwtje en het is 9 cm lang en 10 cm breed.

Het hart komt als beeld twee keer tevoorschijn. Het grote hart in het midden waarop twee ‘dweilen’ staan, die elkaar goed vasthouden en de creatieve verscheidenheid en traditie laten zien. Op een van deze dweilen zit ook een hart op het dweilpak. Verder is een artistieke verbeelding van de oude vestingmuren van Bergen op Zoom te herkennen. Het toont de bescherming en beslotenheid van de stad, maar vooral ook hoe de Bergenaar de Vastenavend in het hart sluit. Traditiegetrouw zijn ook het omgedraaide stadswapen en het jaartal 2018 terug te vinden.

Het veldteken is vanaf 5 januari 2018 te koop.

 

Foto: Veldteken 2018Nieuws

ALGEMEEN

Winnaars eerste voorronde Steenbergs scholendebat bekend

19 januari 2018

Op 19 januari vond de eerste voorronde van het Steenbergs scholendebat plaats. Het debat werd gevoerd tussen leerlingen van De Regenboogschool die een project hadden ingediend om een bewegingspark in te richten in Dinteloord. Ook de leerlingen van De Nieuwe Veste deden mee en die presenteerden een plan om activiteiten te organiseren voor ouderen in de gemeente.

ALGEMEEN

1 miljoen bekertjes voor 750 jaar Roosendaal

19 januari 2018

Roosendaal viert dit jaar, zoals bekend, haar 750 jarig bestaan. Op initiatief van de Roosendaalse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, in samenwerking met Stichting Roosendaal 750 jaar, zijn er 1 miljoen plastic bekertjes gemaakt voor de horeca aan de Markt.  Terug naar het overzicht