BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe veldteken van de Bergse Vastenavend is gepresenteerd. Het veldteken verbeeldt het vastenavendmotto Mè d’éél oew art zowel in creativiteit, verbondenheid, betrokkenheid en leut. Paul Versijp tekende voor het ontwerp.

Het veldteken is gemaakt van gips, beschilderd in acht kleuren watergedragen verf, beschermd met een watergedragen vernis, uitgerust met een roodwit touwtje en het is 9 cm lang en 10 cm breed.

Het hart komt als beeld twee keer tevoorschijn. Het grote hart in het midden waarop twee ‘dweilen’ staan, die elkaar goed vasthouden en de creatieve verscheidenheid en traditie laten zien. Op een van deze dweilen zit ook een hart op het dweilpak. Verder is een artistieke verbeelding van de oude vestingmuren van Bergen op Zoom te herkennen. Het toont de bescherming en beslotenheid van de stad, maar vooral ook hoe de Bergenaar de Vastenavend in het hart sluit. Traditiegetrouw zijn ook het omgedraaide stadswapen en het jaartal 2018 terug te vinden.

Het veldteken is vanaf 5 januari 2018 te koop.

 

Foto: Veldteken 2018Nieuws

ALGEMEEN

Roosendaal wordt schoon, 1850 deelnemers helpen mee

22 maart 2018

Het tweejaarlijkse project ‘Roosendaal schoon’ staat weer voor de deur. Op 23 en 24 maart gaan ruim 1850 deelnemers uit heel de gemeente aan de slag. Daarnaast krijgen ook acht scholen het keurmerk ‘schone school ’uitgereikt.

ALGEMEEN

Soroptimisten halen €3.350 op voor Mark4Ralph

22 maart 2018

Op dinsdag 20 maart werd door de Serviceclub Soroptimisten Bergen op Zoom haar jaarlijkse filmavond georganiseerd. Dit jaar werd er geld ingezameld voor het project Mark4Ralph. En met succes. De soroptimisten hebben namelijk €3.350 opgehaald voor dit goede doel.Terug naar het overzicht