West-Brabant

Hennepkwekerijen gevonden in West-Brabant en Tholen

Redactie Redactie

De politie heeft woensdag in vier panden in de regio hennepkwekerijen gevonden. Dat gebeurde in Bergen op Zoom, Fijnaart, Poortvliet en Tholen.

 

In een huurwoning aan het van der Slikkeplein in Poortvliet vond de politie een hennepkwekerij. In drie kweektenten stonden 146 hennepplanten met de benodigde kweekapparatuur. De politie heeft de goederen in beslag genomen. Uit onderzoek bleek dat hier minimaal twee hennepoogsten waren geweest. De woningstichting is op de hoogte gebracht.

In een woning aan de Hazebrouckstraat in Fijnaart stonden in een kweektent tien forse hennepplanten. Er werd ook een handelsvoorraad hennep en XTC pillen aangetroffen. De bewoner is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.</p>

In een loods aan de Calandweg in Bergen op Zoom trof de politie een hennepkwekerij aan. Uit onderzoek bleek dat 510 hennepplanten waren geoogst. De elektriciteit werd illegaal afgetakt. In de loods was niemand aanwezig. Het energiebedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom.

In een huurwoning en schuur aan de van Zoutziedersdreef in Tholen werd ook een kwekerijruimte aangetroffen. De oogst was al enige tijd geleden weggehaald. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De 28-jarige bewoner is aangehouden en verhoord. In de kwekerij stond ook een gestolen buitenboordmotor. De eigenaar had eind juni aangifte gedaan dat de motor in Tholen was gestolen. Ook hier is de woningstichting op de hoogte gebracht.

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Eigenaren van de woningen die niet werden aangetroffen worden later verhoord en moeten zich bij de rechter verantwoorden. Alle inbeslaggenomen goederen en planten worden vernietigd.