West-Brabant

Brabantse Wal gemeenten sluiten convenant over samenwerking

Redactie Redactie

De burgemeesters van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben woensdagavond een handtekening gezet onder het ?Convenant Samenwerking Brabantse Wal?. Met dit convenant wordt de samenwerking bekrachtigd van het meer gezamenlijk opereren van de gemeentebesturen.

 

 

De gemeenteraden van Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben net voor het zomerreces al een gezamenlijke visie vastgesteld voor samenwerking. Uitgangspunt is dat samengewerkt wordt op onderdelen waar de gemeenten elkaar versterken en waar dat in het belang is van inwoners, bedrijven en organisaties. De essentie is versteviging van de samenwerking en van het gezamenlijk opereren van de gemeentebesturen.

De gemeenten op de Brabantse Wal gaan voor een duurzame (economische) ontwikkeling en behoud van een uniek natuurlandschap, voor een fijne leefomgeving en hoogwaardige toeristische en recreatieve voorzieningen. Samenwerken op deze thema’s leidt tot een versterking van de Brabantse Wal, waar inwoners graag wonen, bedrijven zich willen vestigen en toeristen recreëren.

Foto: De drie burgemeesters ondertekenen het convenant