Geen regio geselecteerd

Vernieuwing haven van Dinteloord prioriteit

Haven van Dinteloord (© Gemeente Steenbergen)

Redactie Redactie

De gemeente Steenbergen start met de voorbereiding om de haven van Dinteloord te vernieuwen. In 2019 zou deze vernieuwing van start moeten gaan. Al in dit jaar start de gemeente de gesprekken met ondernemers en een aantal bewoners.

De wensen van dit gebied zou verfijnd moeten worden en dat wil de gemeente voor iedereen zo goed mogelijk gaan aanpakken. In april van dit jaar verwacht de gemeente dat er een schets kan worden getoond aan iedereen die daar interesse in heeft. Uit een enquête, die werd gehouden onder ondernemers en bewoners, bleek dat merendeel van deelnemers graag ziet dat de vernieuwing zo snel mogelijk van start gaat.

De gemeente Steenbergen heeft aangegeven dat er beperkte mogelijkheden zijn bij het vernieuwen van de haven. Eén ding is zeker; de haven wordt in ieder geval niet groter. De kosten om meer water uit te graven zijn simpel weg te hoog en niet te realiseren. Bij de ontwikkeling van het plan wordt er nadrukkelijk gelet op de mening van de bewoners. Het moet namelijk een project blijven voor en door de bewoners van Dinteloord.