Controles schrikken jonge drinkers af

© Pixabay

BRABANTSE WAL/THOLEN - De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht hebben vorig jaar in totaal 584 keer gecontroleerd op naleving van de Drank- en Horecawet. Dat hebben de vier gemeenten donderdag bekend gemaakt. Opvallend is dat het aantal overtredingen in cafés aanzienlijk is afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren.

Zo werden in 2017 in totaal 8 overtredingen waargenomen in cafés. In 2016 waren dit er nog 20 en in 2015 zelfs nog 22. De gemeenten spreken van een positieve ontwikkeling. “De afname van de overtredingen wijst erop dat binnen de horeca meer aandacht wordt besteed aan het controleren van de leeftijd bij het schenken van alcohol”, zegt Erwin Stander, woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom.

Sinds juli 2014 werken de vier gemeenten samen in boa-pool. Een van de onderdelen waarop wordt samengewerkt, is de naleving van de Drank- en Horecawet en dan wordt er voornamelijk gecontroleerd op het schenken en verkopen van alcohol aan personen jonger dan 18 jaar.

Vorig jaar werd 4 keer aan de uitbater van een café een bestuurlijke boete opgelegd, 4 jongeren zijn naar bureau HALT verwezen en 1 keer is een proces-verbaal opgemaakt.