Pagina 1 van 220

Update

Burenruzie loopt uit de hand in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een burenruzie aan de Heiningen in Bergen op Zoom is donderdagavond flink uit de hand gelopen. Agenten hebben een 48-jarige Bergenaar aangehouden.

Lees meer
Update

Dit zijn de nieuwe plannen voor ’t Ketrientje in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Er komen 189 zorgappartementen en 43 koopappartementen in het leegstaande zorgcentrum Catharina, oftewel ’t Ketrientje. Dat is het plan van TanteLouise en bouwbedrijf De Nijs-Soffers.

Lees meer
Update

Militair in opleiding onwel tijdens training in zwembad De Stok

ROOSENDAAL - Tijdens een training in zwembad De Stok in Roosendaal is in de nacht van donderdag op vrijdag een militair in opleiding onwel geworden.

Lees meer
Update

A17 tussen knooppunt De Stok en Knooppunt Noordhoek op de schop

ROOSENDAAL - De A17 tussen knooppunt De Stok bij Roosendaal en knooppunt Noordhoek gaat komend weekend op de schop. Daardoor zal de snelweg afgesloten zijn. Ook na het weekend zullen er afsluitingen zijn zegt Rijkswaterstaat.    

Lees meer
Update

Selda Bozkurt verder als eenmansfractie in Roosendaalse raad

ROOSENDAAL - Gemeenteraadslid Selda Bozkurt heeft haar partij Nieuwe Democraten de rug toegekeerd. Ze gaat verder als eenmansfractie Burger Belangen Roosendaal. De partij Nieuwe Democraten verdwijnt daarmee uit de Roosendaalse raad.

Lees meer
Update

Vuur maken en hutten bouwen tijdens het Woudkamp (video)

BERGEN OP ZOOM - Brood bakken, vuur maken, water filteren en hutten bouwen, zomaar een greep uit de activiteiten die kinderen konden doen tijdens het woudkamp bij bezoekerscentrum de Kraaijenberg in Bergen op Zoom. Het woudkamp is een onderdeel wat Brabants Landschap organiseert tijdens de Week van het Landschap.    

Lees meer
Update

Huizen worden in onze streek nog onder de vraagprijs verkocht

WEST-BRABANT - De huizenkoper in onze streek betaalde vorig jaar iets minder dan de oorspronkelijke vraagprijs. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Lees meer
Update

Markiezenhof in Bergen op Zoom trekt meer bezoekers

BERGEN OP ZOOM - Het Markiezenhof in Bergen op Zoom trekt veel meer bezoekers nu de begane grond en de Franse Tuin gratis toegankelijk zijn. Dat blijkt uit de eerste cijfers over dit jaar.

Lees meer
Update

Boegbeeld van de Meeusgroep Do Meeus overleden

BERGEN OP ZOOM/HOOGERHEIDE - Ondernemer Do Meeus is overleden. Dat heeft zijn familie woensdag bekend gemaakt. Do Meeus bouwde vanaf begin jaren vijftig het transportbedrijf Meeus in Bergen op Zoom uit tot wat het nu is, de Meeus Group.

Lees meer
Update

Initiatief zonnepark in Ossendrecht aangeboden aan wethouder (video)

OSSENDRECHT - Gemeente Woensdrecht wil de komende jaren zich gaan inzetten om een energie neutrale gemeente te worden. Er moeten zonnepanelen worden neergezet. Niet zomaar een paar zonnepanelen maar een park van tien hectare als het aan de initiatiefnemers ligt. Genoeg stroom voor 4500 huishoudens.  

Lees meer
Update

Bedrijventerrein de Poort wordt schoongemaakt door ondernemers

BERGEN OP ZOOM - De schoonmaakactie op bedrijventerrein de Poort vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 november. Het bedrijventerrein tussen de Halsterseweg en de Randweg wordt dan zwerfafvalvrij gemaakt door de ondernemers die zich gevestigd hebben op het terrein.

Lees meer
Update

Gemeente Woensdrecht peilt interesse deelauto met enquête

HOOGERHEIDE - Een deelauto is een auto die je kan gebruiken wanneer je deze nodig hebt. Het komt er op neer dat meerdere mensen één auto gebruiken. Landelijk staan er al 41.000 auto’s geregistreerd als deelauto. Volgens de overheid is het bevorderlijk als dat er meer worden. De gemeente Woensdrecht peilt door middel van een online enquête of de bewoners geïnteresseerd zouden zijn om deelauto’s te gebruiken.        

Lees meer
Update

Gemeente Woensdrecht zet ook dit jaar weer bladkorven in

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht gaat extra inzetten om bladafval op te ruimen. Vanwege de extreem droge zomer valt het blad dit jaar eerder dan gebruikelijk. Veel werk wordt gedaan door de buitendienst, maar de gemeente vraagt ook inwoners om te helpen.

Lees meer
Update

Lijst Linssen stelt vragen over kosten bouw Eventum

BERGEN OP ZOOM - Raadslid Sander Siebelink van Lijst Linssen heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de extra kosten die zijn ontstaan voor de bouw van het Eventum in Bergen op Zoom. Het college vraagt de gemeenteraad namelijk om een aanvullend krediet van 1,1 miljoen euro voor de realisatie.

Lees meer
Update

Ernstig ongeval op A4 bij Woensdrecht

WOENSDRECHT - Op de A4 ter hoogte van Woensdrecht is woensdagmorgen een bestelbus tegen een vrachtwagen aangereden. Bij het ongeval is de 32-jarige bestuurder van de bestelbus - een man uit Amsterdam - om het leven gekomen.

Lees meer
Update

Gemeente Roosendaal wil maar één tankstation op Majoppeveld

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal kiest toch voor maar één tankstation op bedrijventerrein Majoppeveld. Het benzinestation wat nu gevestigd is aan de Puitenbroekstraat wordt verplaatst. Berkman Tankstations valt buiten de boot. Deze aanvraag is niet door de gemeente behandeld.

Lees meer
Update

Modeketen Gimbrère vertrekt uit Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Modeketen Gimbrère gaat Bergen op Zoom verlaten. De winkel aan de Kortemeestraat wordt overgenomen door Dave en Charlotte Koevermans.

Lees meer
Update

BVR Groep koopt oude V&D-pand in Bergen op Zoom (video)

BERGEN OP ZOOM - De BVR Groep uit Roosendaal heeft het voormalige V&D-pand in het centrum van Bergen op Zoom gekocht. In het 60 jaar oude gebouw komen winkels en vermoedelijk vijftig woningen.

Lees meer
Update

Politie doet onderzoek naar verkeersruzie op A58

ROOSENDAAL/RUCPHEN - De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de verkeersruzie maandagavond op de A58 ter hoogte van Rucphen. Het is nog steeds onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Lees meer
Update

Man uit Hoogerheide in Roosendaal aangehouden voor witwassen

ROOSENDAAL/HOOGERHEIDE - Een 32-jarige man uit Hoogerheide is maandagmiddag aangehouden op verdenking van witwassen. Hij had een grote hoeveelheid contant geld in zijn auto en kon geen duidelijke verklaring geven waarom hij dit bij zich had.

Lees meer
Update

Weer babbeldieven actief in Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie in Roosendaal waarschuwt inwoners van de gemeente wederom voor zogenaamde babbeldieven. Maandagavond kwamen er meldingen binnen dat er Ierse ‘klusjesmannen’ actief zijn.

Lees meer