Pagina 1 van 195

Update

Grenspark kiest voor kleine maar belangrijke naamsverandering

ESSEN (B) - Het grensoverschrijdende park De Zoom-Kalmthoutse Heide heeft een bescheiden maar toch belangrijke naamsverandering ondergaan. Het heet vanaf nu ‘Grenspark Kalmthoutse Heide’. Dat maakte nieuw voorzitter Martin Groffen woensdagmiddag bekend.

Lees meer
Update

Controles schrikken jonge drinkers af

BRABANTSE WAL/THOLEN - De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht hebben vorig jaar in totaal 584 keer gecontroleerd op naleving van de Drank- en Horecawet. Dat hebben de vier gemeenten donderdag bekend gemaakt. Opvallend is dat het aantal overtredingen in cafés aanzienlijk is afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren.

Lees meer
Update

Vijf koninklijke onderscheidingen in de gemeente Woensdrecht

WOENSDRECHT - De burgemeester van Woensdrecht, Steven Adriaansen, heeft donderdag vijf inwoners van de gemeente een koninklijke onderscheiding mogen aanbieden. Dit was ter gelegenheid van de lintjesregen, die altijd plaatsvindt op de laatste werkdag voor koningsdag. Tijdens een feestelijk bezoek aan huis stond Adriaansen uitvoerig stil bij de verdiensten van de decorandi.   

Lees meer
Update

Negen koninklijke onderscheidingen in de gemeente Roosendaal

ROOSENDAAL - Donderdag stond in het teken van de jaarlijkse lintjesregen. In de gemeente Roosendaal zijn acht inwoners koninklijk onderscheiden. De uitreiking van een negende onderscheiding volgt op een later moment.

Lees meer
Update

Twaalf koninklijke onderscheidingen in de gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op de dag voor Koningsdag worden volgens traditie weer lintjes uitgereikt in onze streek. Burgemeester Frank Petter heeft uit naam van Koning Willem Alexander bij twaalf inwoners van de gemeente Bergen op Zoom een Koninklijke onderscheiding mogen opspelden.

Lees meer
Update

Roosendaler vast voor het dealen van drugs

ROOSENDAAL - Roosendaalse agenten van de drugsquad hebben woensdagnacht 25 april rond 00:15 op de Van Beethovenlaan een 20-jarige Roosendaler aangehouden. De man wordt verdacht van het dealen van drugs.  

Lees meer
Update

Ossendrechtse boer blijkt financier van 50.000 pro-Russische kranten

OSSENDRECHT - Hugo Jansen uit Ossendrecht is van beroep een biologische maïsboer maar nu blijkt uit een onderzoek van het NRC dat hij ook de financier is van 50.000 pro-Russische kranten.    

Lees meer
Update

ZuidWest FM brengt Koningsdag bij je thuis

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander op 27 april staat ZuidWest FM voor je klaar om je op de hoogte te houden van alle activiteiten en bijzonderheden in de regio. Zo hoef je niets te missen van Koningsdag 2018!

Lees meer
Update

Vrachtwagen verliest container op knooppunt Zoomland

BERGEN OP ZOOM - Op knooppunt Zoomland, ter hoogte van sigarettenfabrikant Philip Morris, heeft een vrachtwagen woensdagochtend een vuilcontainer verloren. Daardoor was de verbindingsweg vanuit de A4 naar de A58, in de richting van Breda lange tijd afgesloten.

Lees meer
Update

Nabestaanden Sander Klap boos op Defensie

OSSENDRECHT - De nabestaanden van Sander Klap, de 35-jarige commando die in 2016 om het leven kwam, zijn boos op het ministerie van defensie. De manier waarop Defensie de familie benaderd zou hebben, zou niet juist zijn en de schadevergoeding noemt de familie 'beschamend'. Klap kwam te overlijden bij een schietincident op de kazerne in Ossendrecht.

Lees meer
Update

Dit valt er te beleven in de streek op Koningsdag

WEST-BRABANT - Koningsdag, de 51ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. Hij vierde zijn verjaardag vorig jaar nog in Tilburg maar dit jaar reist hij en de hele familie af naar Groningen. Maar wat kunnen de mensen in West-Brabant allemaal doen? ZuidWest Update zet de hoogtepunten voor je op een rij.

Lees meer
Update

Schrijf je nu in voor de Halve Marathon van Roosendaal

ROOSENDAAL - De inschrijving voor de 35e editie van de Cloetta Halve Marathon is van start gegaan. Op zondag 24 juni wordt deze verlopen en wie zich voor 1 mei inschrijft via de website www.halvemarathonroosendaal.nl geniet ook nog eens van een aardige korting.

Lees meer
Update

Roosendaler solliciteert en steelt bij bedrijf in Rucphen

RUCPHEN/ROOSENDAAL - Een 61-jarige man uit Roosendaal is maandagmiddag opgepakt voor diefstal. Hij had net gesolliciteerd bij een bedrijf in Rucphen en besloot vervolgens het bedrijf te bestelen.

Lees meer
Update

Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding in Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie heeft maandagmiddag op de Frederik Hendrikstraat in Roosendaal een 20-jarige man aangehouden voor belediging.

Lees meer
Update

Grootse waardering voor vrijwilligers in Roosendaal

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag werd er in Roosendaal een groots vrijwilligersfeest georganiseerd. Uit blijk van waardering werden de vrijwilligers verrast met een gevarieerd programma met veel amusement, workshops en ruimte voor ontspanning en ontmoeting.

Lees meer
Update

Voetbalsupporters vernielen trein naar Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie heeft zondagnacht op het station in Roosendaal twaalf voetbalsupporters opgepakt. Ze zouden het treinstel waar ze in zaten hebben vernield.

Lees meer
Update

Man steekt zichzelf neer in drukke centrum Roosendaal

ROOSENDAAL - De schrik zat er goed in bij mensen die zaterdag op de Nieuwe Markt in Roosendaal van het goede weer genoten. Een man stak zichzelf midden in het drukke centrum neer.

Lees meer
Update

Roosendaal presenteert bestuursakkoord

ROOSENDAAL - “Roosendaal: Duurzaam, Sterk, Aantrekkelijk”, zo heet het bestuursakkoord dat vanmiddag op het Stadskantoor is getekend. Het akkoord bestaat uit vier onderdelen: duurzaamheid, sport en gezondheid, aantrekkelijkheid en een goed bestuur. "Inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en de raad pakken de opgaven aan die Roosendaal versterken en verrijken", aldus het beoogde nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Lees meer
Update

Louis van der Kallen ergert zich aan fietsverkeer in Anton van Duinkerkenpark

BERGEN OP ZOOM - Raadslid Louis van der Kallen van de Bergse Sociaal Democraten (BSD) ergert zich aan de (brom)fietsers die te pas en te onpas over de wandelpaden rijden in het Anton van Duinkerkenpark. Hij vraagt het college van B&W maatregelen te nemen om het sluipverkeer van de fietsers tegen te gaan.

Lees meer
Update

Hardloper ernstig gewond na aanrijding in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Een 47-jarige hardloper uit Ossendrecht is donderdagavond zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden door een 39-jarige automobilist uit diezelfde plaats. De bestuurder had teveel gedronken.

Lees meer
Update

Auto vliegt in brand aan De Stok in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een autobrand op de Stok in Roosendaal heeft donderdagavond voor forse schade aan twee auto’s gezorgd.

Lees meer