BERGEN OP ZOOM - Het veldteken voor de Bergse Vastenavend 2015 gaat vanaf 9 januari in de verkoop. Een veldteken kost 4 euro en zo zien ze er uit.

Dit is de tekst die de Stichting Vastenavend als begeleiding bij het veldteken heeft:
Weet u hoe ze dat vandaag-de-dag doen op school? Als ze wat moeten leren? Met een iPad op schoot! En weet u hoe ze dat vroeger deden? Met een leitje! En laat dat nu precies zijn wat het nieuwe veldteken voorstelt: een lei met een gniffel... Jazeker, een gniffel! Dat pennetje moet nu al een beetje lachen, om wat u straks gaat schrijven op ons originele communicatie-apparaat van dit jaar.

Het nieuwe veldteken is al weer volop in productie. En om eerlijk te zijn... vanwege het motto dachten we eerst aan een echt “leren” veldteken, maar uiteindelijk is het toch maar doodgewoon van gips. Het bestaat uit twee delen. Drie eigenlijk. Het eerste is een klein schoolbordje met een houten lijstje. Daar staat ook het jaartal op. Het tweede deel is een pennetje, een krijtje, om òp dat schoolbordje wat liefs of wat “leutigs” te kunnen schrijven als u gaat dweilen. Maar u kunt er misschien ook uw bestelling mee doen... En als u goed hebt opgelet vraag u zich nog af wat onderdeel drie dan wel niet is. Als u het weet mag u beide armen omhoog steken!