Heel de Regio - ZuidWest TV brengt ook dit jaar weer de drie grootste optochten uit onze regio rechtstreeks op tv. Maar er is nog meer. De tv zender staat 5 dagen in het teken van de leut!

De voorbereidingen zijn getroffen, de kabels gecheckt en de vrijwilligers staat er klaar voor. “De vastenavend beleef je zeker bij ZuidWest TV” zegt Maarten van den Boom. “De kijkers zitten bij de grootste evenementen via de tv op de eerste rij. Lekker warm en droog binnen met een hapje en een drankje voor de buis. Én, de grootste optochten gaan nog rechtstreeks ook!”

De beelden van ZuidWest TV van de optocht in Bergen op Zoom worden ook dit jaar weer overgenomen door Omroep Brabant. “We staan voor het eerst op de singel, rondom de tribune van de Stichting Vastenavend. Vorig jaar werden we verzocht om op de Kaai te gaan staan, maar omdat nu de optocht daar start, gaan ze dus naar de singel.” Maarten heeft er alle vertrouwen in dat we daar op een goede en mooie locatie staan “De Grote Markt helaas niet meer haalbaar, omdat we te veel tijd in beslag nemen om de Markt te verlaten. Dan kunnen de wagens, die al staan te wachten in de Zuivelstraat de Markt niet op. Dat houdt de optocht op, dus daarom staan we niet meer op de Grote Markt.”

Het uitzendschema voor de vastenavend dagen ziet er als volgt uit. 
Zaterdag om 17:30 uur – Intocht BoZ
Zondag om 14:15 uur – Optocht Halsteren (LIVE)
Maandag om 14:15 uur – Optocht Hoogerheide/Woensdrecht (LIVE)
En ook maandag om 17:30 uur – Kindervastenavend BoZ
Dinsdag om 13:30 uur – Optocht BoZ (LIVE)
En op as-woensdag vanaf 10:00 uur alle optochten uit de regio in herhaling.

Alle uitzendingen zijn ook te volgen en terug te bekijken via www.zuidwesttv.nl