BERGEN OP ZOOM - Een groep ouders hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw wooninitiatief in de gemeente Bergen op Zoom, namelijk Woonvoorziening Initiatief Bergen op Zoom (WiBoZ).

Deze ouders hebben allemaal een zoon of dochter met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Met WiBoZ willen ze binnen vijf jaar passende woonruimte realiseren met 24 uur begeleiding. Het zou gaan om een wooncomplex van twee maal zeven appartementen.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bouw van het wooncomplex werd er dinsdagavond een sponsorloop gehouden op de atletiekbaan van SPADO. Wethouder Patrick van der Velden had de eer om de starttoeter te laten klinken.

De 85 lopers die per gelopen ronde op de atletiekbaan voor een bepaald bedrag werden gesponsord, liepen maar liefst € 6.849,00 bij elkaar.

Het is de bedoeling dat het wooncomplex uiterlijk in 2020 in of nabij het centrum van Bergen op Zoom wordt gerealiseerd.

Bekijk hieronder de reportage:

ZuidWest Update items

Sponsorloop WiBoZ groot succes

23 maart 2016

Een groep ouders hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw wooninitiatief in de gemeente Bergen op Zoom, namelijk Woonvoorziening Initiatief Bergen op Zoom (WiBoZ). Met WiBoZ willen ze binnen vijf jaar passende woonruimte realiseren met 24 uur begeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen werd er dinsdagavond een sponsorloop gehouden op de atletiekbaan van SPADO.