BERGEN OP ZOOM - Tijdens de traditionele feestavond van de Incasso Burgerij Commissie (ICB) heeft Prins Nilles III de opbrengst van de donatie voor de vastenavend bekend gemaakt; € 75.888,88. 

De opbrengst in 2013 was wel iets hoger (€ 77.777,77 ), maar de Financiële Commissie van de Stichting Vastenavend is bijzonder blij met het mooie bedrag dat dit jaar is opgehaald. Patrick van Dijk, ICB-coördinator van de Financiële Commissie: “Ondanks de crisis hebben de Bergenaren toch weer ruim gedoneerd voor de Vastenavend. Dat op zich is al geweldig, maar het toch ook aan de geweldige inzet van onze ICB’ers te danken dat er weer zoveel is opgehaald.”

Als bedankje voor de vrijwilligers van de ICB werd er in het Vestzaktheater van café het Zwijnshoofd een echte feestavond georganiseerd met liedjes en muzikale ondersteuning van de dweilbands Wa d’n Uis’ouwe en Feestvier. Ook werden nog een aantal ICB-jubilarissen gehuldigd (zie de namen hieronder). De jubilarissen die al 22 of 33 jaar meelopen werden daarbij ook nog eens uitgenodigd om als gasten aan te schuiven op de Boeremaaltijd aanstaande zaterdag.

11 jaar ICB
Hans van den Brink, Wendy van Broekhoven, Liesbeth Buermans, Chris Dons, Marion Koolen, Frans ven der Meeren, Ton van der Meeren, Pauline Schuurbiers, Peter Snepvangers en Jürgen Stoop.

22 jaar ICB
Toine Franken, Ger Melein, Herman Nuijten, Edward Verdult, Luci Versteeg en Theo Wuijts.

33 jaar ICB
Lyon Bogers en Janine de Kok