Steunpunt Bergen op Zoom wil beter onderhoud van stoepen

BERGEN OP ZOOM - Steunpunt Bergen op Zoom wil dat de gemeente de stoepen beter gaat onderhouden. De politieke partij stelt hierover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

Steunpunt Bergen op Zoom schrijft dat mensen die slecht ter been zijn, gehandicapten en mensen met kinderwagens last hebben van de slechte stoepen. Er is achterstand in onderhoud in de hele gemeente. En er zijn plaatsen waar gewerkt is aan het riool, maar waar de tegels en straatstenen niet goed zijn teruggelegd. “Volgens ons is hier veel te weinig aandacht voor en dat terwijl we als gemeente aangeven dat in deze wijk het Zonneplein met zijn winkels zo centraal ligt en daardoor goed toegankelijk hoort te zijn voor alle bewoners in de wijk.”

Gevaarlijke situaties

Volgens Steunpunt Bergen op Zoom is het soms onmogelijk om de stoepen op en af te rijden en moeten rolstoelen of kinderwagens worden opgetild. Steunpunt Bergen op Zoom waarschuwt er voor dat het gevaarlijk kan zijn, ook voor mensen die geen beperkingen hebben. De partij beseft dat de gemeente Bergen op Zoom weinig geld heeft en kritisch moet zijn over wat ze uitgeven. Maar ze wil toch dat burgemeester en wethouders de slecht onderhouden stoepen gaat aanpakken.

Reparatie nodig

De partij wil weten of de gemeente Bergen op Zoom het achterstallig onderhoud gaat doen. En als dat niet zo is, waarom dan niet. Steunpunt Bergen op Zoom vraagt of de gemeente in elk geval losliggende en opstaande tegels recht laat leggen en stoepen laat repareren.