372 inzendingen voor schrijfwedstrijd Grenspark Kalmthoutse Heide

HOOGERHEIDE - De schrijfwedstrijd rond stilte- en natuurbeleving van Grenspark Kalmthoutse Heide is een groot succes. De organisatie heeft 372 gedichten ontvangen die de stilte in het grenspark verwoorden.

Grenspark Kalmthoutse Heide wil met de schrijfwedstrijd aandacht vestigen op de kwaliteiten van het grenspark, namelijk de aanwezige natuur en de uitzonderlijke stilte in het gebied. Begin juli werd op social media de wedstrijd gelanceerd met de simpele vraag: ‘Hoe verwoord jij de stilte in het Grenspark Kalmthoutse Heide?’ Er werd massaal gereageerd.

Jury

Martin Groffen, voorzitter van Grenspark Lamthoutse Heide is blij met de respons. Hij had niet meteen 372 inzendingen verwacht. “De jury zal er een hele kluif aan hebben om uit al deze gedichten 10 laureaten en 1 winnaar te kiezen. Ze zijn meteen begonnen met het lezen. Het is op basis van deze respons wel duidelijk dat mensen erg betrokken zijn bij het gebied, bij de rust en de stilte bij de aanwezige natuur.”

Herinneringen

De ingezonden gedichten komen zowel uit Vlaanderen (43%) als Nederland (55%). Daarnaast komt 2% van de inzendingen uit andere Europese landen. Volgens de organisatie zijn dat vooral Vlamingen en Nederlanders die met de gedichten herinneringen ophalen aan het grenspark.

De 10 mooiste gedichten worden tentoongesteld tijdens de Stiltedag op zondag 27 oktober. Ook de winnaar van deze wedstrijd wordt op deze dag bekendgemaakt.