Meer studenten en nieuwe opleiding op Associate degrees Academie

ROOSENDAAL - De Associate degrees Academie in Roosendaal begint met een nieuwe opleiding en levert komend schooljaar de eerste lichting afstudeerders af. Het schooljaar van de Ad-Academie begint op 2 september.

De nieuwe opleiding van de Ad-Academie is Built Environment. Hier leren studenten hoe ze een omgeving moeten inrichten en ontwikkelen. Denk aan bouwkunde, infratechniek, en ruimtelijke ontwikkeling. Built Environment heeft 20 studenten om mee te beginnen, maar er is nog plaats.

Eerste afstudeerders

Dit schooljaar zal ook de eerste lichting studenten van de Ad-Academie afstuderen. Want het is een 2-jarige HBO-opleiding, die vorig jaar voor het eerst is begonnen. De studenten krijgen een afstudeeropdracht bij een bedrijf in de regio. Degenen die bijvoorbeeld de studie Logistiek doen, doen onderzoek in productie, warehousing of transport. De afstudeerder werkt dan mee aan het plannen en coördineren van logistieke processen.

350 nieuwkomers

Er zijn dit jaar 350 nieuwe studenten op de Associate degrees Academie. Met de tweedejaars er bij zitten er dan zo’n 500 mensen op de opleiding. De nieuwkomers en de tweedejaars gaan elkaar eerst leren kennen tijdens de introductieweek. Vanaf maandag 26 augustus is de kans groot dat je de studenten ergens in Roosendaal tegenkomt. Op donderdag 29 augustus helemaal, want dan wordt de introductieweek afgesloten met een feestje op de Markt in Roosendaal.

Meer informatie over de 2-jarige HBO-opleidingen vind je op de website van de Ad-Academie. Aanmelden kan nog tot en met 31 augustus.