Roosendaalse Lijst wil het vinden van vrijwilligers makkelijker maken

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Lijst wil onderzoeken of het in Roosendaal makkelijker gemaakt kan worden vrijwilligers te vinden en te houden. De partij stelt hierover schriftelijke vragen.

Volgens de Roosendaalse Lijst is het moeilijk om vrijwilligers te vinden. Terwijl er veel nodig zijn, bijvoorbeeld bij sport- en cultuurverenigingen, instanties voor zorg en welzijn, bewonersplatforms en buurthuizen. Vooral vrijwilligers die de verantwoordelijkheid willen dragen voor belangrijke managementtaken zijn lastig te vinden.

Er is in de gemeente Roosendaal een speciale website www.roosendaalvoorelkaar.nl voor organisaties die vrijwilligers zoeken, een vrijwilligersmakelaar en een vacaturebank. Ook is er elk jaar een vrijwilligersfeest om vrijwilligers te bedanken voor hun werk.

Tevredenheid peilen

De Roosendaalse Lijst vraagt zich af hoe goed deze hulp werkt bij het vinden van vrijwilligers. Ze stelt hierover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders. De partij wil weten of burgemeester en wethouders ook vinden dat het vrijwilligerswerk in Roosendaal onder druk staat. En of ze tevreden zijn over het werk van de vrijwilligersmakelaar en de vacaturebank.

Onderzoek of enquête

De Roosendaalse Lijst wil graag onderzoek doen onder organisaties die met vrijwilligers werken om er achter te komen wat ze precies nodig hebben of tekort komen. Bijvoorbeeld door een enquête te houden. De partij wil ook weten of de gemeente daarna iets wil doen met de resultaten en de aanbevelingen van zo’n onderzoek.