VVD-raadslid Rian Govers-Gabriels biedt gemeenteraad excuses aan

Raadslid Rian Govers-Gabriels © Gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - VVD-raadslid Rian Govers-Gabriëls heeft haar excuses aangeboden aan de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Ze had onterecht geen omgevingsvergunning aangevraagd voor haar caravanstalling.  

Govers-Gabriëls is niet alleen VVD-raadslid. Ze heeft samen met haar man een agrarisch bedrijf en ze wilde daar caravans laten stallen. In het bestemmingsplan staat dat eenagrarisch bedrijf een caravanstalling mag hebben. Maar Govers-Gabriëls zag over het hoofd dat ze daar dan wel een omgevingsvergunning voor moest aanvragen. Toen ze dat wist, heeft ze alsnog zo'n vergunning geregeld.

Ophef

Er ontstond ophef over, omdat het er op leek dat Govers-Gabriëls niet integer gehandeld zou hebben. Op verzoek van de VVD heeft burgemeester Frank Petter onderzoek laten doen naar de caravanstalling en of deze illegaal was. Ook werd in het onderzoek bekeken of Govers-Gabriëls haar positie als raadslid misbruikt zou hebben om alsnog een vergunning te krijgen.

Geen belangenverstrengeling

Uit het onderzoek blijkt dat Govers-Gabriëls haar positie niet misbruikt heeft, er is geen sprake van belangenverstrengeling. Wel heeft ze, door de vergunning te vergeten, de gedragscode van de gemeenteraad geschonden. Hiervoor maakte ze zaterdag excuses, in een brief aan de burgemeester en aan de raadsleden van Bergen op Zoom. "Voor deze gevolgen en voor het extra werk en gedoe dat ik hiermee veroorzaakte bied ik u en de leden van de gemeenteraad mijn welgemeende excuses aan. Dit had niet mogen gebeuren."

Burgemeester Petter heeft Govers-Gabriëls aangeraden voortaan niet zelf meer mee te doen aan gesprekken met de gemeente. Daar is het raadslid het mee eens. Ze zal zich voortaan iemand anders in haar plek sturen, zoals haar man of een extern adviseur.