BERGEN OP ZOOM - Zojuist heeft in de raadszaal van Bergen op Zoom het College van Burgemeester en Wethouders een persconferentie gegeven omtrent de massaontslagen bij Philip Morris Holland BV. Wethouder Linssen (Economische Zaken) was te aangedaan om te kunnen reageren.

Zojuist heeft in de raadszaal van Bergen op Zoom het College van Burgemeester en Wethouders een persconferentie gegeven omtrent de massaontslagen bij Philip Morris Holland BV. Wethouder Linssen (Economische Zaken) was te aangedaan om te kunnen reageren.

Burgemeester Petter opende de persconferentie met de mededeling dat dit een verschikkelijke dag is voor de Gemeente Bergen op Zoom, 'hier waar enkele weken geleden nog uitbundig Vastenavend werd gevierd, is de stemming omgeslagen.'  'Een zwarte dag,' voegt zichtbaar aangeslagen wethouder Arjan van der Weegen (Sociale Zaken) daar aan toe.

De wethouder wil er bij Philip Morris op aandringen dat hier een passende sociale oplossing wordt gevonden. Een 'Task Force' wordt bijeengeroepen omdat dit een probleem is wat niet alleen lokaal opgelost kan worden, omliggende gemeenten, provincies, 'Den Haag  en Brussel' zullen moeten gaan samenwerken. 'U kunt er van uitgaan dat wij hier vandaag al mee beginnen,' aldus wethouder Coppens (Financiën). 

Stappen zullen nog worden uitgewerkt, deze middag zit de directie van PMH aan de tafel bij het College, waarbij het door beide partijen voorgenomen doel, een passende begeleiding voor de werknemers, zeer zeker ten sprake komt.

Vanavond is er vanaf 17.30 uur een extra raadsvergadering, die ZuidWest als vanzelfsprekend bij u thuis brengt.

Dit artikel wordt aangevuld bij nieuwe berichtgeving.