Personeel Bravis gaat Jerusalema-challenge aan en danst massaal mee

Foto: © Bravis ziekenhuis

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Als je op social media zit, kun je er niet meer om heen: de Jerusalema Dance Challenge is overal. Ook het personeel van het Bravis ziekenhuis zag wel lol in de uitdaging en heeft zich massaal aangemeld om mee te doen. De challenge, of uitdaging, is een dans op het nummer Jerusalema van DJ Master KG en zangeres Nomcebo. En dus gooiden de verpleegkundigen, artsen en administratieve werknemers van Bravis donderdag hun heupen los.

Door: Bianca van Vugt

Het deuntje is opwekkend, vrolijk en lekker vlot. Ideaal om op te dansen dus. Het nummer Jerusalema van DJ Master KG en Nomcebo heeft de wereld veroverd. Maar dan vooral vanwege het bijbehorende dansje. Met een grote groep tegelijkertijd het dansje uitvoeren is een universele uitdaging geworden: de Jerusalema Dance Challenge. En een paar kinderartsen in het Bravis ziekenhuis waren er meteen dol op.

"Dit is iets voor Bravis!"

Christaan van Woerden en Mariëlle Vollebregts zagen de Jerusalema Dance Challenge en dachten: “Dit is iets voor Bravis!” Het nummer staat symbool voor verbondenheid en hoop tijdens de coronacrisis. “De kernwaarden van Bravis zijn onder andere lef, vrij en verbindend. Dat zie je terug in deze dans, maar ook in de hoeveelheid aanmeldingen!,” zegt Vollebregt.

De kinderartsen wilden zo veel mogelijk collega’s van de vakgroep kindergeneeskunde bij elkaar brengen voor de challenge. Maar hun enthousiasme werkte aanstekelijk en verspreidde al snel naar andere afdelingen. Ze kregen meer dan 100 aanmeldingen van medewerkers uit het hele ziekenhuis.

Iets verbindends en leuks doen met elkaar

“Door Corona is een fysieke verbinding momenteel niet mogelijk. Maar ook in deze moeilijke tijden kun je iets verbindends en vooral iets leuks met elkaar doen,” aldus Van Woerden. En dat het leuk is, is op de foto’s en video te zien aan de lachende gezichten van het Bravis-personeel. Dansinstructrice Michelle Bloem deed het Jerusalema-dansje voor op het parkeerterrein van het ziekenhuis in Bergen op Zoom. En de hele groep springt, swingt, heupwiegt en lacht met haar mee.

En bij het Bravis in Roosendaal was het niet anders. Daar werd enthousiast meegedanst met personeel van verpleegafdelingen, catering, operatiekamers en de centrale sterilisatie-afdeling. Het is hard werken in een coronacrisis, maar de Jerusalema Dance Challenge bracht even wat verlichting, blijdschap en nieuwe energie.