Wel of geen ‘Polenhotel’ aan de Wouwbaan? Alle scenario’s nog open

ROOSENDAAL / WOUW - Waar aan de Wouwbaan ooit het bekende wegrestaurant ’t Anker lag, gaapt nu een flink gat. In de buurt wordt gespeculeerd over wat er gaat verrijzen. Sommigen vrezen een onderkomen voor Oost-Europese arbeiders. De ontwikkelaars zelf hebben nog geen concrete plannen maar sluiten bij voorbaat ook niets uit.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Het perceel is sinds kort in handen van vier nieuwe eigenaren. Twee ervan zijn de gebroeders Van den Bergh, bouwers en ontwikkelaars. Eén van de andere eigenaren is een van origine Poolse investeerder. Mogelijk viel die naam in de buurt en ontstond zo het gerucht -en bij een aantal straatbewoners zelfs de angst- dat er een ‘Polenhotel’ komt.

Nog niets staat vast

Marc van den Bergh, van Bergh Vastgoed & Ontwikkeling, vertelt dat er momenteel volop wordt gesproken met de gemeente Roosendaal. Vooral om te bepalen wat er op het perceel is toegestaan. Er is een soort ‘platte schets’ opgesteld, bedoeld als praatstuk. Wanneer duidelijk is wat er allemaal kan, langs de Wouwbaan, gaan de ontwikkelaars in zee met een exploitant. Van den Bergh legt uit dat er dus nog niets is besloten over wat er wel of niet komt, maar hij sluit bij voorbaat ook geen scenario's uit. Zijn organisatie is bekend met de geruchten en heeft daarom bij een aantal buurtbewoners een schrijven bezorgd waarin wordt uitgelegd dat er nog geen concrete invulling is.

'Gevoelig onderwerp'

VLP-raadslid Eric de Regt kijkt ervan op als we hem de geruchten voorhouden. Hij is meestal goed ingevoerd betreffende wat er speelt in Wouw en omgeving, maar dit verhaal had zijn partij nog niet bereikt. Hij noemt het een ‘gevoelig onderwerp’; “Er is best wat overlast her en der.” Dat Roosendaal dergelijke voorzieningen kan gebruiken ontkent hij niet. “Er is veel vraag naar, we zien ze het liefst aan de rand van de gemeente.” In die zin ziet hij ook in dat de locatie langs de Wouwbaan niet per se onlogisch is. Hij heeft namens zijn partij inmiddels vragen opgesteld en aan het college gestuurd.