Politie ontdekt twee dagen achtereen drugs in auto's

Foto: Politie.nl

OSSENDRECHT/BERGEN OP ZOOM - Zaterdagmiddag zijn op de A4 twee mannen gearresteerd die reden in een auto met verborgen ruimtes, waarin drugs verstopt zaten. Een dag eerder was in Bergen op Zoom ook al een vrouw aangehouden die met zestien kilo coke probeerde weg te komen.

De twee aangehouden mannen reden in een auto met een Frans kenteken. Ze werden rond 17.15 uur aan de kant gezet, ter hoogte van Ossendrecht, omdat ze 160 reden terwijl er maar 100 was toegestaan. Tijdens de controle ontstond het vermoeden dat er meer aan de hand was. Daarom werd de auto in beslag genomen en bij het politiebureau nader onderzocht. Er zijn verschillende verborgen ruimtes ontdekt met daarin meerdere soorten drugs, al moet onderzoek nog wel officieel uitwijzen wat het exact is. De twee Belgen van 20 en 22 jaar zijn voor onderzoek en verhoor vastgezet.

Zestien kilogram cocaïne

Vrijdag was ook al een vangst gedaan. De politiekamer kreeg om 01.30 uur een melding dat er mensen in de Pieter Breughelstraat te Bergen op Zoom drugs in een auto aan het verstoppen waren. Het betreffende voertuig, met daarin een 43-jarige bestuurster zonder vaste woon-of verblijfplaats, is op de Albert Cuijpstraat aangehouden. Ook zij is opgesloten en ze wordt binnenkort voor de rechter-commissaris geleid. Ze had zestien pakken van één kilogram cocaïne per stuk bij. Dat is inmiddels al uit onderzoek gebleken.