ABZ vreest voor veiligheid bij snoeien: bedrijf houdt zich niet aan regels

Stockfoto: Pixabay

HOOGERHEIDE/PUTTE - De fractie van ABZ in de Woensdrechtse gemeenteraad maakt zich zorgen om de verkeersveiligheid, nu een extern ingehuurd beplantingsbedrijf snoeiwerkzaamheden uitvoert. Dit bedrijf zou zich bij werkzaamheden in Putte niet aan de wettelijke voorschriften hebben gehouden, zo stelt ABZ-burgerlid Paul de Waal. Wethouder Van Agtmaal beaamt dit en benadrukt: "Als er iets misgaat is deze firma verantwoordelijk, niet de gemeente."    

Door: Han Verbeem

Tijdens de Opinieraad Ruimte van dinsdag heeft De Waal vragen over de kwestie gesteld aan het college van B&W. Het betreft snoeiwerk, dat de gemeente laat uitvoeren door een beplantingsbedrijf aan de Voltstraat in Hoogerheide. Afgelopen week zijn door deze firma snoeiwerkzaamheden uitgevoerd in Putte, waarbij de veiligheid te wensen overliet - aldus het ABZ-burgerlid. Zo zouden er geen waarschuwings- en verkeersborden zijn geplaatst en is met een hoogwerker achter een gemeentebusje op een onveilige manier, zonder borden of lichten, door de dorpskern gereden.

Vallende tak

Tot overmaat van ramp viel tijdens het snoeien een zware tak op de grond, die een voorbijganger en een fietser rakelings mistte. Burgerlid De Waal: "Op dat moment was een medewerker een hakselaar aan het bedienen, wat leidde tot een gevaarlijke verkeerssituatie en opstoppingen." Het ABZ-commissielid zou over beelden beschikken, die hij aan het college heeft doorgemaild. Ook eerder zou hij met wethouder Jeffrey van Agtmaal over de nalatigheid van de ingehuurde firma hebben gesproken.

Aansprakelijkheid

De ABZ-politicus vroeg de wethouder wat voor acties zijn ondernomen na deze melding. "Wat zijn de gevolgen als er écht iets misgaat", vroeg hij zich af. "Kan gemeente aansprakelijk gesteld worden? Is er wel voldoende toezicht en controle op deze firma?" Inderdaad gaat deze firma regelmatig niet deugdelijk te werk, moet Van Agtmaal toegeven. "Soms is het werk verschillende malen stilgelegd." De gemeente is weliswaar de opdrachtgever maar ligt de aansprakelijkheid altijd bij het snoeibedrijf, benadrukte de wethouder. Het is niet bekend of de samenwerking met het betreffende bedrijf wordt gecontinueerd.

* De betreffende ondernemer is gevraagd om een reactie, de redactie van Update is in afwachting van een antwoord.