Geen regio geselecteerd

Actie Band op Spanning

Redactie Redactie

Op Plein 13 werd maandag de 17e door De Groene Garage de actie `Band op Spanning` gehouden

In het kader van de Europese Mobiliteitsweek worden in Bergen op Zoom een aantal acties gevoerd, zoals op maandag de 17e de actie “Band op Spanning” van De Groene Garage.

Op Plein 13 kregen automobilisten die daar hun auto parkeerden een flyer die ze onder hun ruitenwisser konden doen om hun bandenspanning daarna professioneel te laten controleren en zonodig hun banden op de juiste spanning laten brengen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 60% van de automobilisten met een te lage bandenspanning rijdt en dat kost twee tot vijf procent extra brandstof en levert bovendien een hogere CO2 uitstoot op.

Bij de actie “Band op Spanning” wordt aan de hand van het kenteken van de auto in de computer de exact juiste bandenspanning opgezocht waarna de banden gecontrolleerd en zonodig op spanning gebracht worden.

< style="text-align: center;" p> 

Daarna wordt op de flyer achter de ruitenwisser aangegeven wat de spanning moet zijn en wat er gemeten is. Deze service is gedurende deze actie geheel gratis en zelfs als er een ventieldopje ontbreekt wordt dit nog kosteloos vervangen.

< style="text-align: center;" p>

Andere acties in de gemeente Bergen op Zoom waren het project Groene Voetstappen waarbij scholieren gestimuleerd worden om te voet of met de fiets naar school te gaan.

Ook binnen de gemeetelijke organisatie zelf wordt actie gevoerd. Medewerkers van de gemeente sparen door per fiets naar hun werk te gaan fietskilometers. Afhankelijk van het totaal aantal gefietste kilometers schenkt de gemeente een bedrag aan een goed doel.