Geen regio geselecteerd

Drie personen aangehouden voor bezit illegaal vuurwerk en drugs

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

zaterdag zijn tijdens een controle op de A4 bij Woensdrecht drie personen aangehouden voor het in bezit hebben van drugs en illegaal vuurwerk.

WOS-controle
Omstreeks 00.17 uur wordt de auto waarin de verdachten zitten op de A4 bij Woensdrecht opgemerkt door agenten tijdens een zogenaamde WOS-controle. Besloten wordt de inzittenden aan een nader onderzoek te onderwerpen en de auto wordt vervolgens naar een parkeerplaats op de A58 bij Rilland gedirigeerd.

Drugs en illegaal vuurwerk
In de uitgeleefde auto ruiken de agenten een sterke amfetaminelucht. Bij de inzittenden, een 23-jarige man uit Middelburg, een 31-jarige vrouw uit de gemeente Woensdrecht en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden in totaal 1 gram amfetamine, 0,2 gram ketamine en 4,9 gram henneptoppen gevonden. De Middelburger vertelt dat hij in de auto ook nog illegaal vuurwerk (mortier) heeft liggen. Alle verdachten worden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Nog een verdachte vast
Nadat proces-verbaal is opgemaakt mochten de Middelburger en de vrouw enkele uren later weer naar huis. De vrouw kan niets verweten worden. De 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit nog vast.