Geen regio geselecteerd

Gemeente pakt “Fietsenkerkhof” aan

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Het is al jaren lang een doorn in het oog van velen: het ‘fietsenkerkhof’ rond het NS station. Wethouder Hans Verbraak en de NS hebben afgesproken dat zij dit probleem gezamenlijk aan gaan pakken. De komende weken werken de beide partijen samen om een aantal plannen verder uit te werken.

Zo is het de bedoeling dat verkeerd gestalde fietsen en fietswrakken gedurende enkele weken worden voorzien van een waarschuwingslabel, om vervolgens door de gemeente verwijderd te worden. Daarnaast denken de wethouder en NS na over het aanpassen van de borden, omdat nu onvoldoende duidelijk is waar fietsen wel en niet mogen worden gestald.

Als derde maatregel wil Verbraak het bestaande uitwerkingbesluit (een aanvullende uitwerking van een artikel van de Algemene Plaatselijke Verordening) aanpassen, omdat deze niet voorziet in handhaving tegen zogenaamde ‘weesfietsen’. Dat zijn fietsen die wel correct gestald zijn, maar niet meer van hun plaats af komen. Gemeente en NS zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen. Specifieke data kunnen zij nu nog niet noemen, maar het is de bedoeling om in juni van dit jaar van start te gaan met de eerste acties.