Roosendaal

Jongen (14) aangehouden voor afsteken vuurwerkbommen bij juwelierszaken en school in Roosendaal

Het vuurwerk werd dinsdagmiddag tegen de gevel van deze juwelier afgestoken | foto: Christian Traets Fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 14-jarige tiener uit Roosendaal is dinsdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden in de Roosendaalse wijk Tolberg. De jongen wordt ervan verdacht dat hij zwaar vuurwerk heeft afgestoken bij twee juwelierszaken en een school in Roosendaal. De politie kwam de jongen door speurwerk en camerabeelden op het spoor.

Een klein uur voor de aanhouding werd er een vuurwerkbom afgestoken tegen de gevel van juwelierszaak Siebel in winkelcentrum De Passage. De dader bleek een jonge jongen, die kort na de explosie rustig het winkelcentrum verliet.

Een half uur later, rond 16.15 uur, kwam er opnieuw een melding van een vuurwerkbom binnen, ditmaal op het schoolplein van basisschool de Wingerd. Net zoals in het winkelcentrum zorgde ook deze explosie voor veel onrust. Er kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse.

Aanhouding

Niet veel later hebben agenten in de buurt van de school een jongen aangehouden die voldeed aan het signalement. Hij werd herkend van de camerabeelden die zijn opgenomen in De Passage. De jongen had een aansteker op zak, en in zij slaapkamer is een Cobra 6 gevonden.

De jongen wordt woensdag verhoord. Hij wordt ook verdacht van het afsteken van het vuurwerk afgelopen zondag bij een juwelierszaak op Designer Outlet Rosada.

Lees ook: Opnieuw vuurwerk afgestoken bij juwelier in Roosendaal Lees ook: Politie zoekt tiener die vuurwerk in winkel op Rosada gooide