Geen regio geselecteerd

Lijst Linssen bezorgd om uitstel A4

Redactie Redactie

In een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders van Bergen op Zoom heeft Lijst Linssen zijn zorgen geuit over uitstel van de opening van het laatste traject van de A4.

Rijkswaterstaat heeft aangegeven dat de opening wordt uitgesteld tot maart 2015.

Voor reizigers van en naar Steenbergen en de omliggende dorpen is tot nu toe alleen de N259 beschikbaar na een kort stuk A4 tot het noorden van Halsteren.
Met het nieuwe traject van de A4 tot Dinteloord zou de  N259, een tweebaans weg, omzeild worden door het meeste verkeer en omtstaat er ook een nieuwe route naar de Randstad.

Rijkswaterstaat moet naar verluid ‘zienswijzen afhandelen’ waardoor de vertraging is ontstaan, in de brief van Lijst Linssen wordt er ook gevraagd om opheldering hierover.
Ook heeft de gemeente Bergen op Zoom een significante bijdrage van drie miljoen euro beloofd voor de aanleg van de nieuwe A4, met de voorwaarde dat deze voor 1 januari 2014 zou worden opgesteld, hierover wordt gevraagd of het bedrag wel naar Rijkswaterstaat moet gaan nu de opening uitgesteld is.

In een laatste vraag aan het College vraagt Lijst Linssen wat er met het (al gereserveerde) bedrag van 3 miljoen euro wordt gedaan en of dit besteed kan worden aan betere verkeersdoorstroming binnen Bergen op Zoom.