Geen regio geselecteerd

Nieuwe gast van de Burgemeester: Marloes van Wezel

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Marloes van Wezel wordt woensdagavond geïnstalleerd als gast van de Burgemeester. Op dat zelfde moment wordt afscheid genomen van de huidige drager van de titel, Bram van Arendonk.

Dit gebeurt tijdens de Raadscommissie bestuur. Het idee van een Gast van de burgemeester komt van Burgemeester Jacques Niederer zelf. Een leerling van het voortgezet onderwijs krijgt hierbij de kans om een half jaar stage te lopen. Zo kan er een brug worden geslagen tussen bestuur, politiek en jonge mensen. Marloes van Wezel (17 jaar) geboren in Nispen zit in het vijfde jaar van het tweetalig VWO van het Jan Tinbergencollege.

Marloes zegt zelf dat de stage haar aanspreekt.

“De functie Gast van de Burgemeester spreekt me aan omdat ik ontzettend ambitieus ben en van ondernemen hou. Zo ga ik deze zomer mee met de Afrika groep van het JTC om ontwikkelingswerk te doen. Ik wil me graag op verschillende gebieden ontwikkelen en mezelf altijd 100% inzetten: op school, op mijn werk bij V&D, in Afrika en als Gast van de Burgemeester. Met trots voeg ik dat laatste toe aan mijn lijstje! Zie ook mijn blog” (via roosendaal.nl)

Burgemeester Jacques Niederer:

“Marloes volgt het tweetalig VWO, een opleiding die verder kijkt dan de landsgrenzen. Met de Gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen in aantocht hoop ik dat jongeren zich bewust zijn van de belangrijkheid van deze verkiezingen en de invloed daarvan op hun toekomst. Omdat haar studie uiteraard belangrijk is, kijken we iedere maand naar alle afspraken in mijn agenda en selecteren de activiteiten waarbij Marloes een rol kan vervullen zodat de school niet in het gedrang komt.” (via roosendaal.nl)