Geen regio geselecteerd

Pim Piessens uit Bergen op Zoom wederom naar EK Teamgym

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Voor de tweede keer op rij is de 16-jarige Pim Piessens uit Bergen op Zoom geselecteerd voor het EK Teamgym. In oktober zal Pim samen met de rest van het nationale team afreizen naar het Portugese Lissabon, waar de Europese Kampioenschappen worden gehouden.

Teamgym is een aparte discipline binnen de gymsport. Bij wedstrijden wordt er gestreden op drie onderdelen: mini-trampoline, tumbling en een vloeroefening. Binnen het team zijn het beheersen van een goede techniek, spectaculaire sprongen en teamwork belangrijk.

Passie

Bij Pim is de passie voor deze sport ontstaan door zijn eigen zus. “Ik ging altijd met haar mee naar wedstrijden. Daarna heb ik mijzelf aangesloten bij een recreatieteam en zo ben ik doorgestroomd naar de selectie.” In 2016 nam Pim ook al deel aan het EK, maar het was voor de jonge sporter toen vooral aftasten. “Ik heb mij toen goed vermaakt en heel veel dingen geleerd. Nu is het voor de tweede keer en heb ik betere doelen gesteld.”

Eigen lichaam

Pim wordt getraind door Kyra Konings. Zij begeleidt Pim als sinds zijn elfde jaar. “Pim kwam als heel jong manneke bij onze vereniging. Hij was toen vooral bezig met het toestel-turnen, maar al snel is hij ook gaan springen. Ik zag toen al dat hij met grote stappen vooruit ging. Hij pakt dingen heel snel op en hij is heel bewust van zijn eigen lichaam”, aldus Konings.

Afrondende fase

De trainingen voor het EK in Lissabon zitten nu in een afrondende fase. “Ik ben dit jaar zeker wel gegroeid en ik heb nieuwe dingen geleerd.” Pim weet nog niet of hij verder wil doorgroeien. “Ik vind het een hele leuke sport, maar ik heb ook school. Ik zou niet weten wat de toekomst mij gaat brengen.”