Geen regio geselecteerd

Plannen bekendgemaakt tijdens nieuwjaarsreceptie Flor van putte Stichting

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Zaterdag 11 januari was de nieuwjaarsreceptie van de Flor van Putte Stichting. De vrijwilligers werden in restaurant De blauwe pauw getrakteerd op lekkere hapjes en drankjes. Voorzitter Albert Damen had in zijn toespraak veel nieuws te melden. Hij presenteerde het nieuwe logo, ontworpen door Jac van Nes. De stichting heeft nu ook een eigen website www.florvanputtestichting.nl . Daarnaast wordt samen met Herwonnen Levenskracht en De Zonnebloem een aantal verwendagen met overnachting georganiseerd, hierover zal later meer bekend worden gemaakt. Ook in het komende jaar zullen weer verwenweekends zijn voor mensen met kanker en zal er elke woensdag deelname aan de wellnessdag mogelijk zijn. Het programma met workshops en lezingen is nog in de maak, suggesties blijven welkom.

Gratis proeven
Ruud de Weert (restaurant De blauwe pauw) vertelde de genodigden over de totstandkoming van drie eigen abdijbieren Saison, Stout en Dreijhop. Deze worden, samen met andere specialiteiten, gepresenteerd op de gratis proefmarkt aanstaande zondag 19 januari van 15:00 tot 17:00 uur. Verder vertelde hij over de vernieuwing van de serre, die daarna bekeken kon worden.

Speelbos, heide en schone vennen
Marisa Godschalk(De Volksabdij) sprak over de plannen die zijn ontwikkeld voor het park rondom de Volksabdij. De oorspronkelijke heide wordt hersteld, het bos wordt verjongd en aangevuld met de exoten uit het oorspronkelijke ontwerp. Er komt een speelbos. De vennen worden schoon en weer toegankelijk gemaakt, enzovoort. Momenteel loopt een aanvraag voor subsidie, hiervan hangt af hoe snel de plannen gerealiseerd kunnen worden.