Geen regio geselecteerd

Prachtig initiatief door kinderen van basisscholen Sancta Maria en De Stappen.

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Net voor de Kerstvakantie hebben alle groepen van basisscholen De Stappen te Wouw en Sancta Maria te Bergen op Zoom  mee gedaan met pakketten in te zamelen voor de voedselbank. Het thema ‘Wereldmarkt’ werd gebruik als aanleiding om aandacht te schenken aan mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Tevens vanuit de kerstgedachte dat de kinderen stil mogen staan bij het feit dat niet iedereen het even goed heeft. Daarom hebben de kinderen in de laatste schoolweek van december iets meebrengen voor de voedselbank 

De schoolleiding stond vierkant achter het project. Vrijwilliger Patrick Seys  van Stichting Goed Ontmoet is naar de scholen gegaan om iets te vertellen over het reilen en zeilen van de voedselbank.

De kinderen hebben gezorgd dat er genoeg kratten in de klas aanwezig waren. Hun klasgenoten kregen gedurende een week de kans om voedsel in te leveren. Al snel puilden de kratten uit. Net voor de Kerst mochten een aantal kinderen de etenswaren zelf naar het depot van de Voedselbank brengen in Bergen  op Zoom. Konden ze gelijk kijken hoe het daar eruit zag. Er zijn veel mensen geholpen via deze aktie. ‘Deze initiatieven van kinderen zijn mooi, aandacht voor de medemens is in onze tijd belangrijk. Het is onderdeel van goed burgerschap waar onze regering de laatste tijd veel over spreekt. Op school zijn ze vast ook trots op deze initiatieven uit de grote harten van kinderen!’ zei voorzitter Wim van Overveld.

‘En uiteraard danken we ook alle schoolmedewerkers van beide scholen die het hebben opgepikt en schoolbreed hebben uitgedragen. Maar zonder de inzet van alle kinderen, van moeders, vaders, opa’s en oma’s die hun voorraadkasten geplunderd hebben voor het goede doel zouden die overvolle kisten die eind december werden afgeleverd er nooit gekomen zijn. Onze dank!’ zei een zeer tevreden Patrick Seys. 

Stichting Goed Ontmoet ondersteunt mensen – autochtoon, allochtoon, jongeren en ouderen – die om welke reden dan ook kortere of langere tijd in financiële problemen zitten en na betaling van vaste lasten te weinig geld overhouden voor goede voeding. Goed Ontmoet ontvangt tot op heden nauwelijks structurele subsidie van de lokale, provinciale of landelijke overheid. Zij is afhankelijk van schenkingen van goederen en/of financiële middelen