Geen regio geselecteerd

Ramkraak in Hoogerheide

Redactie Redactie

Vrijdagmorgen is er een ramkraak gepleegd op de ABN-AMRO bank tegenover de kerk in Hoogerheide met veel schade tot gevolg.

Op vrijdagmorgen rond kwart over vier werden de bewoners van de Raadhuisstraat in Hoogerheide opgeschrikt door een enorme knal.
Criminelen hadden de kluis van de geldautomaat van de ABN-AMRO bank opgeblazen en hebben daarna met een bestelauto de deur geramd om bij het geld te kunnen komen. De klap was zo groot dat tot meters voorbij de bank nog glas en brokstukken lagen.

De daders zijn gevlucht in een kleine witte personenauto en met een snelle Audi. De kleine witte auto werd later bij Korteven gedumpt en van de weg geduwd.

Tot grote schrik van het tegenover de bank liggende hotel-restaurant Rosario werd de bestelbus waarmee de deur geramd was, vlak voor het hotel in de brand gestoken.

< style="text-align: center;" p>

De uitgebrande bestelauto

Als snel waren brandweer en politie ter plaatse.  Gelukkig kon de brandweer de brand blussen voordat het naar het hotel-restaurant oversloeg maar bij de bewoners en gasten van het hotel zat de schrik er goed in.

De Raadhuisstraat ter hoogte van de kerk werd afgesloten en er werd een sporenonderzoek gestart dat tot in de loop van de morgen zal duren.

Het is nog onbekend of de daders wat buitgemaakt hebben.

< style="text-align: center;" p>

 De politie is bezig met een sporen onderzoek