Wouw

VLP: ‘Containerpark De Omgang Wouw is geen visitekaartje voor onze dorpen’

© Google Streetview

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Het containerparkje aan de zijkant van het parkeerterrein bij De Omgang in Wouw is al maanden een doorn in het oog van winkeliers en omwonenden. Vanwege de overlast bij het winkelcentrum stelt de VLP Roosendaal daarom raadsvragen. “Het ziet er, nog zacht gezegd, verre van uitnodigend uit.”

Rondom de containers wordt vaak afval gedumpt, vertelt raadslid Eric de Regt. “Het onkruid groeit een halve meter hoog en de bestrating ligt er al maanden uit. Het is vies en onveilig. Dit is geen visitekaartje voor onze dorpen en voor het betreffende winkelcentrum in het bijzonder.”

Opengebroken straat in winkelcentrum De Omgang in Wouw

De winkeliers bevestigen het probleem dat De Regt schetst in zijn brief. De ondernemers voelen zich gefrustreerd, doordat zij er alles aan doen om De Omgang levendig en netjes te houden. “Het stukje bestrating voor hun winkel houden ze zelf netjes bij, met onkruidbestrijding en door het vegen van hun stoep. Maar er zijn grenzen,” aldus het raadslid. “Dit containerparkje aan de rand van het winkelcentrum is namelijk van de gemeente, maar zij laten het verloederen. De onderhoudsplicht lijkt verzuimd te worden.”

Hij pleit daarom voor ondergrondse containers. “Die zie je op meer plekken in de gemeente. De praktijk leert dat dat voor minder overlast zorgt.” Hij zou graag zien dat de gemeente en Saver hier structureel hun steentje aan bijdragen.