Geen regio geselecteerd

Wijkagent Meino Dam neemt afscheid van centrum Bergen op Zoom

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Meino Dam, wijkagent centrum Bergen op Zoom, ruilt zijn functie met ingang van het nieuwe jaar in voor twee nieuwe uitdagingen. Hij gaat bij het politieteam Roosendaal werken en stelt zich daarnaast verkiesbaar als raadslid bij de gemeente Bergen op Zoom.

Politiewerk in Roosendaal
Met zijn besluit om zich kandidaat te stellen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is Meino niet over één nacht ijs gegaan. “Lange tijd heb ik mij afgevraagd of ik het fantastische werk als wijkagent in het centrum van Bergen op Zoom ten koste moet laten gaan voor mijn kandidaatsstelling tot raadslid. Het winkelgebied, de evenementen en de horeca vragen toch speciale aandacht en maken mijn werk heel aantrekkelijk”. De weegschaal is echter toch doorgeslagen naar de verkiesbaarstelling, wat tevens inhoudt dat Meino zijn werk als wijkagent in Bergen op Zoom inruilt voor politiewerk in het team Roosendaal. Want raadslid en wijkagent zijn in dezelfde gemeente gaat nu eenmaal niet samen.

Maatschappelijk inzetten
Meino Dam kent de gemeente Bergen op Zoom als geen ander, doordat hij daar de afgelopen 35 jaar in diverse plaatsen zijn werk heeft mogen doen. Gestart in Halsteren, daarna als wijkagent verdergegaan in Tuinwijk en Noordgeest en de laatste zeven jaar als wijkagent in het centrum van Bergen op Zoom. Nu wil hij zich voor dezelfde gemeente op een andere manier maatschappelijk inzetten. Daarbij hoort luisteren naar de inwoners, net zoals hij dat als wijkagent gewoon is. Zijn collega Frank Nolten blijft aanspreekpunt voor het centrum. “Hoewel ik volgende week met veel plezier in Roosendaal aan het werk ga, zal ik deze samenwerking zeker erg missen.”