Nieuws

ROOSENDAAL - Jaarlijks gooit men in Europa voor 143 miljard euro voedsel weg. Fresh Demo project wil dit tegengaan. Met een consortium van diverse organisaties, waaronder PLUS van Gurp, is er onderzoek gedaan naar hoe de voedselverspilling geminimaliseerd kan worden. Kijkend naar een voorbeeld uit de natuur is er nu een oplossing gekomen namelijk; mist.   

Elke ochtend stroomt een droge woestijnvallei in Amerika vol met mist. De slaplantjes die groeien in die vallei nemen de mist dankbaar op en blijven zo de hele dag fris en sterk. Deze mist kan nu ook worden toegepast in de logistieke keten van groente en fruit. Op die manier wordt groente en fruit als het ware uit het supermarktschap geoogst. 

Fresh Demo project heeft een aantal testen gedaan met het transport en opslag van groente en fruit. Hierbij werd een oogst zonder besproeiing van de mist getransporteerd naar de winkel en werd er een oogst juist met de mist getransporteerd. De resultaten zijn significant. Dankzij de mist blijft de kwaliteit van de producten behouden en wordt de houdbaarheid verlengd, waardoor er aanzienlijk minder voedsel verspild wordt. Daarbij blijven de unieke voedingsstoffen ook nog eens beter bewaard.

Het Fresh Demo rapport werd afgelopen dinsdag overhandigd aan Marieke Doolaard, manager duurzaamheid van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

 

Foto: de overhandiging van het Fresh Demo rapport aan Marieke DoolaardNieuws

ALGEMEEN

Veel bezwaar tegen nieuwe vorm thuishulp Roosendaal

18 augustus 2017

De huishoudelijke hulp in de gemeente Roosendaal is op de schop gegaan. In plaats van een vast aantal uren, krijgen cliënten hulp die een bepaald kwaliteitsniveau moet garanderen. Dat leidt echter tot veel bezwaren en thuishulp die niet toereikend is.

ALGEMEEN

Inbrekers houden zich schuil in maïsveld langs A58 bij Heerle

17 augustus 2017

De politie heeft donderdagmiddag na een wilde achtervolging vier mannen opgepakt die een inbraak hadden gepleegd in Dinteloord. Drie verdachten zijn dankzij politiehonden gevonden in een maisveld langs de A58 tussen Heerle en Wouw.Terug naar het overzicht