Algemene informatie

De publieke streekomroepen van Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht (Omroepstichting ZuidWest) en Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert (Streekomroep voor West-Brabant) werken nauw samen. De organisaties voeren samen de sterke merken ZuidWest TV, ZuidWest FM en ZuidWest Update. Beide streekomroepen zijn losstaande organisaties met een eigen bestuur en PBO.

Streekomroep ZuidWest is in 2022 verkozen tot ‘Omroep van het jaar‘.

Aanleveren redactie
Heeft u een tip of wilt u ons een persbericht sturen? Gebruik dan ons mailadres: [email protected].

Post en bezoekadres:
Het Eventum
Dr. Ir. Van Veenweg 8
4612 PE Bergen op Zoom

Adres locatie Etten-Leur:
Loods 11
Penningweg 11b
4879 AE Etten-Leur

(0164) 23 58 23 (Algemeen)
(0164) 23 38 45 (Studio ZuidWest FM)

Doelstelling Omroepstichting ZuidWest en Streekomroep voor West-Brabant
ZuidWest heeft als doelstelling de meest actuele, herkenbare en multimediale nieuwsvoorziening van West-Brabant te zijn. Via radio, televisie, app, internet en sociale media brengen wij de inwoners van West-Brabant continu op de hoogte van de actualiteiten en achtergronden in de regio. Is er iets aan de hand in West-Brabant, dan lees je het bij ZuidWest. Online zonder reclame banners, zonder betaalmuur, zonder tracking en zonder cookiemuur. Als publieke mediaorganisatie zijn we maximaal toegankelijk en respecteren de privacy van onze lezers, kijkers en luisteraars.

Door de juiste mix van informatie en entertainment richt de omroep zich op iedereen in het verzorgingsgebied. ZuidWest participeert in evenementen zodat de omroep betrokken is bij alles wat er leeft in de samenleving. Omdat de content zelf geproduceerd wordt, is de omroep in staat om snel in te spelen op actualiteiten én de veranderingen in het gedrag van de consument.

Eind 2021 ontving Omroepstichting ZuidWest als vijfde omroep van Nederland het Keurmerk Nederlandse Streekomroep.
Logo van keurmerk Nederlandse Streekomroepen ZuidWest Logo samen in de regio

ZuidWest is founder en partner van Samen in de Regio.
ZuidWest is een GOC en ECABO erkend leerbedrijf en aangesloten bij SBB leerbedrijven.

Klik hier voor de privacyverklaring van ZuidWest.

Jaarverslag Omroepstichting ZuidWest
Klik voor het jaarverslag 2023.
Klik hier voor de jaarcijfers 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023.
Wij zijn een ANBI instelling en bekend onder RSIN nummer 72.91.425.

Jaarverslag Streekomroep voor West-Brabant
Klik voor het bestuursverslag 2023.
Klik hier voor de jaarcijfers 2020, 2021, 2022 en 2023.
Wij zijn een ANBI instelling en bekend onder RSIN nummer 85.78.75.097

Studio’s
De studio’s van ZuidWest TV en ZuidWest FM en de redactieruimte voor ZuidWest Update zijn gevestigd aan de Dr. Ir. Van Veenweg 8 in Bergen op Zoom. In Etten-Leur aan de Penningweg 11b is een dependance van de redactie te vinden en een speciaal ingerichte podcaststudio.

De grote studio van ZuidWest TV is uitgerust met de meest moderne HD broadcast apparatuur. Hierdoor kan ZuidWest TV zowel tot twaalf meercamera LIVE producties verzorgen (met grote en kleine EFP regieset vanuit studio en met mobiele set vanaf locatie) als ENG-reportages draaien op broadcast niveau. Naast onze eigen tv studio zijn er nog twee praktijkhallen van de opleidingen AV-Specialist en Podium- en Evenemententechniek van beroepsopleider Curio in het pand aanwezig. Vanuit daar verzorgen wij gezamenlijke grote producties.

Vanuit 2 modern ingerichte studio’s van ZuidWest FM maken wij 24 uur per dag radioprogramma’s als ‘de Stem van de Streek’.