Algemene informatie

Streekomroep ZuidWest
ZuidWest TV, ZuidWest FM en ZuidWest Update vormen samen de streekomroep voor de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht.
Streekomroep ZuidWest is in 2022 verkozen tot ‘Omroep van het jaar‘.

Aanleveren redactie
Heeft u een tip of wilt u ons een persbericht sturen. Gebruik dan ons mailadres: [email protected].

Post en bezoekadres:
Het Eventum
Dr. Ir. Van Veenweg 8
4612 PE Bergen op Zoom

(0164) 23 58 23 (algemeen/redactie)
(0164) 23 38 45 (ZuidWest FM)

Omroepstichting ZuidWest
Omroepstichting ZuidWest heeft als doelstelling de meest actuele, herkenbare en informatieve multimediale informatievoorziening van West-Brabant te zijn. Via radio, televisie en internet brengt Omroepstichting ZuidWest de inwoners in West-Brabant continu op de hoogte van de actualiteiten en achtergronden in de regio. Door de juiste mix van informatie en entertainment richt de omroep zich op iedereen in het verzorgingsgebied. Omroepstichting ZuidWest participeert in evenementen zodat de omroep betrokken is bij alles wat er leeft in de samenleving. Omdat de content zelf geproduceerd wordt, is de omroep in staat om snel in te spelen op actualiteiten én de veranderingen in het gedrag van de consument.

Eind 2021 ontving Omroepstichting ZuidWest als 5de omroep van Nederland het Keurmerk Nederlandse Streekomroep.

Omroepstichting ZuidWest is founder en partner van Samen in de Regio.
Omroepstichting ZuidWest is een GOC en ECABO erkend leerbedrijf en aangesloten bij SBB leerbedrijven.
Wij zijn een ANBI instelling en bekend onder RSIN nummer 72.91.425.

Klik hier voor de privacyverklaring van Omroepstichting ZuidWest.

Jaarverslag.
Klik voor het jaarverslag 2021.
Klik hier voor de jaarcijfers 2018, 2019, 2020 en 2021.

Studio’s
De studio’s van ZuidWest TV en ZuidWest FM zijn gevestigd aan de Dr. Ir. Van Veenweg 8 in Bergen op Zoom. De grote studio van ZuidWest TV is uitgerust met de meest moderne HD broadcast apparatuur. Hierdoor kan ZuidWest TV zowel tot 12 meercamera LIVE producties verzorgen (met grote en kleine EFP regieset) als ENG reportages draaien op broadcast niveau. Naast onze eigen tv studio zijn er nog 2 praktijkhallen van de opleidingen AV-Specialist en Podium- en Evenemententechniek van broepsopleider Curio in het pand aanwezig. Vanuit daar verzorgen gezamenlijke grote producties.
Vanuit 2 modern ingerichte studio’s van ZuidWest FM maken wij 24 uur per dag radioprogramma’s als ‘de Stem van de Streek’.