Honderden jongeren racend op hun fiets door West-Brabant

West-Brabant - Meer dan 430 jongeren rijden deze week met hun fiets zo hard mogelijk door West-Brabant. De Nationale Jeugdronde is in volle gang.

Maar liefst 33 ploegen doen er mee aan de Nationale Jeugdronde. De ronde is een fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar. Elk jaar in de eerste week van de zomervakantie fietsen ze ongeveer 250 kilometer. En onderweg moeten ze ook nog extra wedstrijdjes doen in behendigheid, zoals de Verkeersdoolhof om de kennis van verkeersregels te testen.

Stralend aan de start

Floor Maas staat elke dag stralend aan de start. “Nou we staan vandaag bij de Suikerunie in Dinteloord en we gaan vandaag racen tegen elkaar voor de Grote Prijs Suikerunie,” legt ze uit. Ze heeft er duidelijk zin in. “Ik vind het zelf heel leuk om mee te doen en ik vind racen heel erg leuk en ja, we gaan voor de winst natuurlijk.”

De wereld ontdekken

Ook Rick Sweep doet graag mee aan de Nationale Jeugdronde. Hij is er voor de derde keer bij. “Het is heel gezellig met de ploegleden en die wedstrijdjes. En dat je zeg maar overal fietsend naar toe gaat, dat vind ik heel leuk. Met fietsen kun je meer van de wereld ontdekken. Want dan kun je op plekken komen waar je met de auto normaal niet komt.”

Finale op Markt Roosendaal

De Nationale Jeugdronde duurt nog tot en met komend weekend. Vrijdag racen de jongeren door de bossen bij Ossendrecht. Zaterdag en zondag fietsen ze door Roosendaal. Met op zondag natuurlijk de grote finale op de Markt in Roosendaal. Op de website van de Nationale Jeugdronde vind je meer informatie over het dagprogramma van de Nationale Jeugdronde.