Nieuwe vleugel van JTC Roosendaal in gebruik genomen

ROOSENDAAL - Deze zomer is het nieuwe gebouw van het Jan Tinbergen College in Roosendaal opgeleverd. Nu de scholen weer begonnen zijn is de nieuwe vleugel daadwerkelijk in gebruik genomen door de leerlingen van de middelbare school. Dankzij het nieuwe gebouw heeft de school alle leerlingen bij elkaar op één campus.

Het gebouw vervangt de dependance aan de Azaleastraat. Het nieuwe gebouw ligt op het terrein tussen de Takspui en de Commandobaan. De diamantvormige gevel ligt naar de Takspui, de ingang is aan de zijde Commandobaan. Daar zijn ook de ingangen van de fietsenstalling.

Het gebouw is geen kopie van het hoofdgebouw, maar heeft wel veel gelijkenissen. Er is gebruik gemaakt van rood metselwerk en de verdiepingen en het dak zijn even hoog. Ook hebben de ramen dezelfde vorm en hetzelfde ritme.

Modern en duurzaam

Vanbinnen is het gebouw een tikkie moderner. Het gebouw heeft vouwwanden die zorgen dat lokalen ook als grote examenzalen inzetbaar zijn. Bovendien is het nieuwe JTC-gebouw ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het gebouw is gasloos, alle verlichting is LED-verlichting en alle ruimten hebben aanwezigheidsmelders, zodat de lichten uitgaan als er niemand is. Volgens rector Charles van Wettum is de ventilatie ook geheel corona-proof.