Vuurwerkschade Woensdrecht en Roosendaal 'slechts' paar duizend euro

In Bergen op Zoom is een parkeermeter opgeblazen met zwaar vuurwerk. (Foto: Facebook / Bea Demmers)

ROOSENDAAL / WOENSDRECHT / BERGEN OP ZOOM - De periode rondom de afgelopen jaarwisseling heeft in Roosendaal en Woensdrecht nauwelijks geleid tot extra schade door vuurwerkoverlast, zo blijkt uit gemeentelijke inventarisaties: het gaat om 'slechts' enkele duizenden euro's. De gemeente Bergen op Zoom heeft pas aan het eind van de maand een beeld van de totale schade en is in nog afwachting van de taxaties.

Door: Han Verbeem

In Woensdrecht zijn alleen enkele openbare vuilnisbakken beschadigd door vuurwerk, zo meldde voorlichter Jan Prop al kort na de jaarwisseling. "Dat is fors minder schade dan vorig jaar, toen het houten speeltoestel aan de Foruinstraat in Woensdrecht is afgebrand", aldus Prop. Dat leidde destijds tot een schadepost van ruim 20.000 euro.

Onaanvaardbaar

Ook de vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen in Roosendaal is beperkt gebleven tot drie afvalbakken en wat kleine schade aan een wegdek - is de reactie van woordvoerder Peter Thielen namens burgemeester Han van Midden. De reparatiekosten bedragen zo'n 2.200 euro. Op zich valt dat bedrag mee. "Maar het is wel weer ruim tweeduizend euro gemeenschapsgeld", merkt Thielen daabij op. De Roosendaalse burgemeester laat weten dat hij de schade aan particuliere eigendommen als gevolg van de branden nog veel erger vindt. Onder andere de vernieling van de auto van een hoogbejaarde man zou onacceptabel zijn.

Parkeermeter

In Bergen op Zoom zijn eveneens afvalbakken beschadigd en is opnieuw het bushokje bij de Heijningenflat gesneuveld. De vuurwerkoverlast is in deze gemeente ook in de dagen na de jaarwisseling doorgegaan: zo is afgelopen week een parkeermeter bij Kiek in de Pot opgeblazen. De totale schade wordt momenteel nog geinventariseerd en is pas aan het einde van deze maand duidelijk, aldus gemeentewoordvoerder Erwin Stander.