Meerdere hennepkwekerijen opgerold in de regio

Stockfoto : Unsplash / Chrystalweed cannabis

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN - De politie heeft dinsdag in Bergen op Zoom en woensdag in Halsteren een hennepkwekerij geruimd. In totaal gaat het om ruim 800 planten.

Dinsdag vielen agenten aan het begin van de avond een woning binnen aan de Papaverstraat in Bergen op Zoom. In twee ruimtes werd gekweekt, respectievelijk 116 en 319 planten. Er zijn geen verdachten aangetroffen en ook daarna is nog niemand aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie.

Woensdag was het raak in de Lisztstraat in Halsteren. Ook hier meerdere kweekruimtes, tezamen goed voor 385 hennepplanten, en er werd illegaal stroom afgetapt. Er zijn eveneens nog geen aanhoudingen verricht.

Hennepruimdagen

Beide kwekerijen zijn geruimd, net als een in Steenbergen ontdekt adres. Volgens de woordvoerder gebeurde een en ander in het kader van de hennepruimdagen, die om de zoveel tijd worden gehouden. Adressen zijn nogal eens via tips bekend geworden bij de politie, die dan eerst onderzoek doet met bijvoorbeeld warmtemetingen. Als er een aantal locaties zijn vastgesteld worden die in enkele dagen bezocht en opgedoekt.