Bergse burgemeester Petter met corona besmet in Bravis Roosendaal

Burgemeester Frank Petter (Foto: gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL - De Bergse burgemeester Frank Petter is vorige week met corona besmet, zeer waarschijnlijk tijdens zijn opname in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Dat heeft hij de ambtenaren en raadsleden laten weten. De burgervader liep het virus op tijdens een regulier darmonderzoek. Wethouder Patrick van der Velden is eveneens besmet, nadat hij bij Petter op ziekenbezoek is geweest.

Door: Han Verbeem

In een bericht aan de gemeenteraad laat de burgemeester weten dat hij afgelopen weekend positief is getest op Covid-19 en dat het ziekenhuisverblijf daar waarschijnlijk de oorzaak van is, aldus zijn verklaring. Tot op heden zou het het om "milde klachten" gaan. Petter hoopt op een spoedig herstel en hervatting van zijn werkzaamheden.

Ook Van der Velden positief getest

Omdat loco-burgemeester Patrick van der Velden vorige week op bezoek is geweest bij burgemeester Petter, heeft ook hij zich laten testen. Maandagavond bleek ook die test positief, zo heeft de gemeente laten weten. Het loco-burgemeesterschap is daarom inmiddels overgenomen door Barry Jacobs. "Jacobs heeft dinsdag een sneltest laten doen. Het resultaat hiervan was negatief." Vandaag en morgen zullen ook de andere wethouders en een aantal ambtenaren die afgelopen vrijdag samen hebben gezeten, zich laten testen. Er zouden geen gezondheidsklachten zijn, aldus de verklaring.