Nispen

100-jarige krijgt kunstgrasveld cadeau: gemeente feliciteert NSV Nispen

Wethouder René van Ginderen (links) geeft NSV voorzitter Jan Gommers symbolisch een stukje kunstgras (foto: © gemeente Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een kunstgrasveld is niet het eerste cadeau waar je aan denkt als je een 100-jarige gaat feliciteren. Dat verandert als je beseft dat de jarige een voetbalclub is: NSV Nispen is maandag 100 jaar geworden. De gemeente Roosendaal heeft symbolisch een stuk kunstgras cadeau gedaan aan de club. De rest van het kunstgrasveld komt in de loop van dit jaar. De gemeente zal het aanleggen en NSV Nispen gaat het gebruiken en beheren.

Door: Bianca van Vugt

Als je 100 jaar oud wordt, mag je best een cadeau verwachten dat past bij je respectabele leeftijd. Zoals een kunstgrasveld. En dat is precies wat de jubilerende voetbalclub NSV Nispen krijgt. De club bestond maandag precies 100 jaar. Daarom kwam René van Ginderen, wethouder sport van de gemeente Roosendaal, langs met een verrassing. NSV-voorzitter Jan Gommers kreeg niet alleen symbolisch een klein stuk kunstgras, maar ook de belofte dat de gemeente in de loop van het jaar een volledige kunstgrasmat aanlegt.

Bijna kwart van het dorp is lid

Voetbalvereniging NSV Nispen is geboren op 15 februari 1921. Maar de eeuwling wil natuurlijk wel bij de tijd blijven. “Met dit nieuwe veld kunnen de geel-zwarten weer jaren vooruit,” zegt sportwethouder Van Ginderen tevreden. “En dat vinden we belangrijk binnen de gemeente Roosendaal. Want deze club, waar bijna een kwart van het dorp lid van is, vervult een belangrijke sociaal maatschappelijke functie in Nispen. Het is heel veel meer dan een voetbalclub.”

De aanleg van een kunstgrasveld zorgt er voor dat NSV de groei van de club aan kan. “De capaciteit van de huidige velden is niet voldoende om alle leden optimaal te kunnen laten trainen en spelen. Met dit kunstgrasveld, dat zwaarder belast kan worden dan een natuurgrasveld, lossen we dat capaciteitsprobleem op,” legt de wethouder uit. “En hoe mooi is het dan om ze in hun jubileumjaar dit veld aan te mogen bieden.”

Nieuwe hoofdveld kan nog vóór seizoen af zijn

Volgens Van Ginderen heeft NSV een belangrijke rol in Nispen. De club brengt niet alleen sport het dorp in, maar ook levendigheid en leefbaarheid, vindt de gemeente. Het is de bedoeling dat het kunstgrasveld nog vóór het nieuwe seizoen klaar is. Er zijn eerst natuurlijk nog wat festiviteiten voor het 100-jarig bestaan. Maar meteen daarna beginnen de voorbereidingen voor de aanleg van het kunstgrasveld. Het komt te liggen op sportpark De Wallen, op de plek van het hoofdveld van NSV Nispen.