Heerle

11-11 onder druk, maar in Nispen en Heerle trapten ze carnaval al af

Het drietal van Puitelaand zal aankomend weekend veelvuldig te zien zijn in het dorp.

Sven de Laet Sven de Laet

Terwijl het grootste deel van Brabant zich steeds harder afvraagt of 11-11 donderdag wel gevierd kan en moet worden, wrijven ze zich in Nispen en Heerle in de handen. Daar openden ze afgelopen weekend het carnavalsseizoen al.

Opvallende afwezige in Nispen was Priens Nicotino, normaal toch het middelpunt van de leut. “Maar hij zat in quarantaine, dus kon hij er persoonlijk niet bij zijn. Hij was er online bij.” De rest van het drietal – nar Antonio en grote boer Terentino – was wel aanwezig om het nieuwe motto van Aopelaand te onthullen: ‘Nie te stoppe’. Ook Theo van Hassel is er nog een jaartje bij. Hij was 11 jaar nar Dorus en neemt dit seizoen afscheid.

Ook in Heerle is carnaval al officieel afgetrapt. Na een lampionnenoptocht werd het nieuwe motto van Puitelaand bekengemaakt: ‘We gaon’t oe voorspelle’. Ook werden de hoogheden gepresenteerd. Geheel in stijl van het nieuwe motto. “Een waarzegster heeft in haar glazen bol gekeken en voorspelde een nieuwe prins. Dat klopt ook: Prins Rikus I.” Dat is geen onbekende naam, want hij bekleedde die functie al eerder. Overigens wordt er nog gezocht naar een grootste boer of boerin. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden.