Roosendaal

13 extra woonwagens in Roosendaal: ‘Het strijden heeft wat opgeleverd’

Joke (tweede van links) is niet van plan het kampje dit weekend te verlaten (Foto: Erik Peeters)

Sven de Laet Sven de Laet

Er moeten de komende jaren in totaal 13 standplaatsen voor woonwagens bijkomen in Roosendaal. Zo moet de wachtlijst van woonwagenbewoners die wachten op een plekje een stuk kleiner worden. Goed nieuws, maar: “Eerst zien, dan geloven.”

Er is al lange tijd grote vraag naar meer plaatsen vanuit de woonwagengemeenschap. Bekend is het verhaal van Joke Mentzij, die samen met haar familie uit protest al ruim een jaar in een provisorisch kampje op een parkeerplaats bij Sportpark Vierhoeven woont. “Het strijden heeft nu dus toch iets opgeleverd. We kregen een brief in de bus met een uitnodiging voor een bijeenkomst op 8 juli. Dan krijgen we meer te horen over het plan van aanpak.”

Door alle praatjes en beloftes zijn wij pas echt gerustgesteld als er iets zwart op wit staat.

Toch is het niet gezegd dat Joke en haar familie ook per definitie in aanmerking komen voor de nieuwe plekken. Volgens wethouder Theunis wordt pas bekend wie daar komen te wonen, als de standplaatsen daadwerkelijk gerealiseerd zijn. “Er kan nog zoveel geschoven worden met die wachtlijsten… Door alle praatjes en beloftes zijn wij pas echt gerustgesteld als er iets zwart op wit staat.”

De nieuwe standplaatsen worden gecreëerd op een aantal al bestaande kampen in de gemeente. Om precies te zijn, gaat het om vier plekken op de Van Coothlaan, drie op de Christiaan Huijgensstraat en twee op zowel de Sportstraat als de Beetslaan. Ook in de Boterstraat in Wouw moeten er twee extra plekken komen. Voordat de aanleg definitief kan beginnen, krijgen inwoners van de gemeente Roosendaal de kans om vragen te stellen. Na de zomervakantie moet er dan een besluit genomen worden.

Lees ook: Protestkampje van Joke mag toch nog even blijven: ‘Het was héél spannend’