Roosendaal

18 maanden cel voor schaamhaarverzamelaar

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De 57-jarige man uit Roosendaal die in februari en maart 2015 ontucht pleegde met drie minderjarige meisjes in Helmond, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan negen maanden voorwaardelijk. De rechtbank in Den Bosch deed woensdag uitspraak.

Tegen de man was vier jaar cel geëist. De verdachte kwam via een door hem opgerichte website in contact met onder andere 3 minderjarige meisjes van 14 of 15 jaar. Hij maakte betaalde afspraken met de meisjes, waarbij seksuele handelingen verricht werden.

De politie vond bij de man thuis ook een verzameling van ingeplakt schaamhaar.

Met twee meisjes had de verdachte daadwerkelijk seks, in het derde geval bleef het bij betasten en zoenen. Dit meisje sprak in april vorig jaar nogmaals met de man af. De man probeerde toen weer het meisje te betasten.

Daarnaast heeft de man de handelingen bij de meisjes stiekem gefilmd en dit wordt gezien als kinderporno en is dus strafbaar. De rechtbank heeft de man vrijgesproken van poging tot ontucht met een vierde meisje.

De rechtbank heeft de man op basis van een advies van een psycholoog als verminderd toerekeningsvatbaar verklaard, omdat hij lijdt aan PDD-nos.

Naast de voorwaardelijke straf heeft de rechter een verplichte behandeling bij een kliniek  opgelegd. Tevens heeft hij een proeftijd van drie jaar.