Roosendaal

20 cilinders lachgas onveilig opgeslagen in woning in Roosendaal

Close-up van politielogo op rug van agent

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft donderdag een grote partij cilinders met lachgas gevonden in een woning aan de Elisadonk in Roosendaal. In de woning lagen 20 cilinders met lachgas, maar die waren niet op een professionele manier opgeslagen. Hierdoor kan het gevaarlijk zijn voor de hele buurt.

Als tanks met lachgas niet goed worden opgeslagen, kan dat gevaar opleveren voor de woonwijk. Dus toen de politie een tip kreeg over een grote partij cilinders, heeft ze meteen huiszoeking gedaan. In een woning aan de Elisadonk in Roosendaal lagen inderdaad 20 cilinders met lachgas. De opslag van zulke cilinders moet voldoen aan de Wet Milieubeheer. Maar deze cilinders waren niet goed opgeborgen.

Bij een overtreding van de Wet Milieubeheer moet de gemeente ingrijpen. De gemeente Roosendaal legt dan bestuursdwang op. Ze heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de cilinders met lachgas veilig op te halen en op te slaan. De rekening hiervoor gaat naar de bewoner.

Of de bewoner ook nog straf krijgt, is afwachten. De politie heeft proces verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal beslissen wat daar mee moet gebeuren.