Oud Gastel

247TailorSteel komt naar Oud Gastel en brengt werkgelegenheid mee

Artist impression: 247TailorSteel

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het internationale bedrijf 247TailorSteel komt naar onze regio. Het is onderdeel van het voornemen om de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in Europa te worden. In Oud Gastel gaat de tweede Nederlandse vestiging komen en dit wordt meteen de grootste productielocatie die het bedrijf dan heeft. Dat levert West-Brabant de nodige werkgelegenheid op.

Carl Berlo, CEO van het bedrijf, geeft aan waarom die tweede vestiging er komt: ”Als marktleider in Nederland zetten we nu deze belangrijke stap om onze positie nog verder te versterken.” En dat twee weken nadat duidelijk werd dat er tevens een fabriek in België komt. Berlo: “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie en brengt meer capaciteit voor onze klanten in Nederland en België. Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen.”

Gunstige ligging

De keuze voor Oud Gastel is mede gebaseerd op de gunstige ligging, zowel logistiek gezien als qua bereik richting klanten. De CEO legt uit: ”Met deze zesde vestiging komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij.” In onze regio moeten vanaf begin 2023 de eerste producten van de band rollen.

Volop nieuwe werkplekken

Normaal gesproken bouwt 247TailorSteel altijd nieuwe locaties. Daar wordt op het industrieterrein van Oud Gastel een uitzondering op gemaakt. Wel wordt de bestaande hal flink aangepast om te voldoen aan het concept en de verwachtingen van de metaalbewerker. Hiermee is het bedrijf al begonnen. Naar verwachting begint de productie van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in het eerste kwartaal van 2023. In een ruime hal, vol licht en met een zeer geavanceerd machinepark. Uiteindelijk gaat het 270 nieuwe werkplekken opleveren en daar kunnen ook mensen zonder relevante diploma’s voor in aanmerking komen. Het bedrijf leidt je in een paar weken zelf op en dan kun je aan de slag.

Artikel gaat verder onder de foto.

Lichte binnenruimtes waar het veilig en aangenaam werken moet zijn. Afbeelding: 247TailorSteel

Hypermodern en aangenaam

247TailorSteel noemt zichzelf graag een ‘slimme’ fabrikant, omdat klanten 24/7 online kunnen bestellen maar ook omdat de hypermoderne apparatuur uiterst nauwkeurig en veilig werkt, zonder dat daar zware arbeid bij komt kijken. In de fabriek van 25.000 m2 komen zestien lasersnijmachines, tien buislasers en zestien kantbanken te staan. Het tillen en verplaatsen van het plaat- en buismateriaal wordt gedaan door state of the art transportsystemen, zogenaamde AGV’s (automated guided vehicles). Het is er dus niet alleen veilig, licht en schoon maar ook ‘groen’. Dat laatste slaat niet alleen op het feit dat er met beplanting en bomen een aangename werkomgeving wordt gecreëerd maar ook op de duurzaamheid van het pand. Zo komen er op het dak zonnepanelen en wordt er zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd.

Meer weten over werken bij 247TailorSteel? Check dan hun website eens.