Oud Gastel

247Tailorsteel opent nieuwe, duurzame fabriek in Oud-Gastel

Gijs van Iwaarden Gijs van Iwaarden

Het metaalbewerkingsbedrijf 247TailorSteel heeft woensdag zijn nieuwe fabriek in Oud Gastel officieel geopend. Het is de vijfde vestiging van het bedrijf waarvan de eerste in Brabant en de tweede in Nederland. TailorSteel probeert zich te onderscheiden van het ietwat vieze imago van metaal door een schone en vooral duurzame werkplek te creëren.

De feestelijke openingsbijeenkomst werd bijgewoond door onder andere gedeputeerde van de provincie Martijn van Gruijthuijsen, burgemeester Bernd Roks, klanten en leveranciers en het voltallige management van 247TailorSteel. Na een druk op de knop, vliegen kilo’s confetti door de lucht, en is het tijd voor champagne. Daarna krijgen de gasten een rondleiding door het getransformeerde pand.

247TailorSteel maakt op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen op aanvraag van uiteenlopende klanten. Dat doen ze in een ruime en lichte omgeving. De hal heeft veel dakramen en zelfs her en der planten staan, iets wat je niet vaak tegenkomt in een productieruimte. Op die manier ontstaat een prettige werkomgeving vertelt 247TailorSteel CEO Carl Berlo.

Nummer vijf

De locatie in Oud Gastel is dus al de vijfde locatie van Tailorsteel, waarvan er een in Nederland staat en de rest in Duitsland en België. “De vier al draaiende locaties zitten tegen de randen van hun capaciteiten aan. We hebben dus meer capaciteit nodig”, vertelt Berlo. “Veel klanten van ons komen de laatste jaren uit Zuid-West Nederland. Dan is het slim om je daar te vestigen.”

Imago

Je verwacht bij een metaalbedrijf misschien een donkere ruimte waar je snel zwarte vlekken op je kleding kan krijgen. Volgens Erik Hengst, plantmanager bij 247TailorSteel, is daar bij dit bedrijf geen sprake van. “Wij richten ons vooral op een schone en lichte werkomgeving. We willen dat mensen zich thuis voelen. Dat vertaald zich in een opgeruimde werkomgeving, veel licht en planten.”

Duurzaamheid

Bij 247TailorSteel staat duurzaamheid hoog in het vaandel, zo vertelt CEO Berlo. “We gebruiken veel elektriciteit en metalen platen en materialen om te bewerken. Er liggen zoveel zonnepanelen op het dak dat we eigenlijk zelfvoorzienend kunnen zijn”, vertelt hij. Tailorsteel maakt daarnaast gebruik van een zelfontwikkelde software dat zorgt voor een optimaal metaalgebruik. “Daardoor hebben wij een laag afvalpercentage hebben. Dat is handig voor de kosten maar nog belangrijker voor het milieu!”

Ambitieus

Momenteel heeft 247TailorSteel zo’n tachtig mensen in dienst. De locatie in Oud Gastel is de grootste tot nu toe en het heeft daarom ook meer personeel nodig. Voor de komende twee jaar heeft het metaalbedrijf dan ook grootste plannen wat dit personeel betreft. “We gaan de komende twee jaar uitbreiden naar 280 arbeidsplaatsen en we blijven onze werving voortzetten totdat we dat aantal bereikt hebben”, vertelt Berlo. “We hebben nu per vacature drie aanmeldingen. Het verhaal gaat dus goed rond dat hier een mooie arbeidsplaats te verdienen is.”