Hoogerheide

250 ouderen genieten van Paaslunch in Hoogerheide

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wat gebeurt er als vier jongeren met een hart voor de samenleving worden gestimuleerd om een activiteit te organiseren in hun dorp? Dan komt er verbinding tussen jong en oud. En dat was precies het doel van de Paaslunch die woensdag werd georganiseerd op het Raadhuisplein in Hoogerheide.

De organisatie was in handen van Mike (27), Inge (21), Bente (18) en Kiki (18). Deze vier jongeren werken allemaal bij de lokale Albert Heijn en waren een challenge aangegaan om een paasevenement te organiseren. Dat is een Paaslunch geworden voor senioren. Zo’n 250 ouderen uit de gemeente Woensdrecht waren woensdag op de gratis lunch afgekomen. “Wij wilden het gelijk groot aanpakken. Het moest een spetterend evenement worden”, vertelt Mike Matthijsse. “En als ik zo om mij heen kijk, dan is dat zeker gelukt.”

Verbinden

Dat er gekozen is voor het Raadhuisplein om de Paaslunch te houden is niet toevallig. “Bij het brainstormen over deze activiteit dachten wij: wat zijn nou de mooiste plekken om mensen samen te laten komen. Dit plein is er nog niet zo lang en het is een fantastische plek om dit te doen”, vertelt Matthijsse.

Met de mensen die aan tafel zitten te eten hoopt Matthijsse vooral te verbinden. “Met elkaar, met de kinderen, maar ook met ons en de jongeren die hier vandaag helpen.” Maar de mensen moeten het volgens hem vooral gezellig hebben.

Uitdaging

De organisatie was een behoorlijke uitdaging voor het viertal. Zo moesten zij zelf lokale en regionale sponsoren zoeken om het evenement helemaal rond te krijgen. En dan gaat het natuurlijk niet alleen over de etenswaren, maar ook om tafels en stoelen, servies, glazen, vervoer voor de gasten en versieringen.